Ελλάδα|11.08.2019 20:16

Πόρτο Χέλι: Οι τραγικές συμπτώσεις για τα τρία αδέλφια στην ξύλινη βάρκα (vid)

Newsroom

Ένα 24ωρο μετά τη ναυτική τραγωδία στο Πόρτο Χέλι που κόστισε τη ζωή σε δύο αδέρφια και άφησε την αδερφή τους να χαροπαλεύει στον Άγιο Σάββα, αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για τις συνθήκες του δυστυχήματος.  Ο χειριστής του θηριώδους ταχύπλοου, κάτω από άκρα μυστικότητα, μεταφέρθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο λιμεναρχείο Ναυπλίου όπου και πέρασε τη νύχτα, προκειμένου να οδηγηθεί την Κυριακή στον εισαγγελέα. 

«Δεν τους είδα. Δεν είχε αναμμένα φώτα η βάρκα. Κατάλαβα τι είχε συμβεί μόνο αφότου συνέβη. Δεν εγκατέλειψα το σημείο. Έπεσα στη θάλασσα και βοήθησα να εντοπιστεί ο ένας άνδρας. Βούτηξα πολλές φορές. Τραυματίστηκα, γι' αυτό και πήγα να λάβω τις πρώτες βοήθειες. Δεν κρύφτηκα ποτέ. Λυπάμαι για ό,τι συνέβη», ήταν τα πρώτα λόγια του 44χρονου χειριστή του ταχύπλοου, στους άνδρες του Λιμενικού.  Η βάρκα στην οποία επέβαιναν τα τρία αδέρφια κόπηκε κυριολεκτικά στη μέση, καθώς το φουσκωτό ταχύπλοο την εμβόλισε με ταχύτητα που ξεπερνούσε τους 40 κόμβους την ώρα (δηλαδή, περίπου 70 χιλιόμετρα). 

Την πόρτα του εισαγγελέα πέρασε ο 44χρονος

Στην εισαγγελία Ναυπλίου, παρουσία του συνηγόρου του, οδηγήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου ο οποίος λίγη ώρα αργότερα πήρε εικοσιτετράωρη προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα. Έως τότε, θα κρατηθεί στο λιμεναρχείο Ναυπλίου, ενώ αύριο αναμένονται και τα αποτελέσματα της αιματοληψίας στην οποία έχει υποβληθεί, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Σε κρίσιμη κατάσταση η 60χρονη γυναίκα 

Για δεύτερη ημέρα, η 60χρονη που επέβαινε στη βάρκα μαζί με τα δύο αδέλφια της, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική του Αγίου Σάββα. Η γυναίκα είναι διασωληνωμένη, ενώ φέρει πολλαπλά κατάγματα στο πρόσωπο αλλά και τον θώρακα.  Όπως δηλώνουν αποκλειστικά στο OPEN TV συγκλονισμένα τα παιδιά της, αυτή ήταν η πρώτη φορά για φέτος που συναντήθηκαν τα τρία αδέρφια και αποφάσισαν να πάνε μαζί για ψάρεμα. Τραγική ειρωνεία της τύχης, είναι ότι πριν από λίγους μήνες τα παιδιά έχασαν τον πατέρα τους και τώρα βλέπουν τη μητέρα τους να δίνει τη δική της μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. 

Περισσότερα, στο ρεπορτάζ του OPEN TV που ακολουθεί: 

βάρκαταχύπλοοΠόρτο Χέλι