Ελλάδα|12.08.2019 11:11

Σύζυγος ήρωα ψαρά: Στο Μάτι φώναζε με όση δύναμη τού είχε αφήσει ο καρκίνος

Newsroom

Ραγίζουν καρδιές τα λόγια της γυναίκας του ήρωα ψαρά, Κώστα Αρβανίτη, που έσωσε δεκάδες ζωές έναν χρόνο πριν, στη φονική φωτιά στο Μάτι. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 η Χρύσα Αρβανίτη είπε πως τη μοιραία νύχτα της 23ης Ιουλίου ο καπετάν Κώστας ήταν άρρωστος.

Παρ' όλα αυτά φώναζε με όση δύναμη του είχε αφήσει ο καρκίνος που τον ταλαιπωρούσε και που παρά την εξασθένησή του έδινε γενναία μάχη για να σώσει από τη θάλασσα όσους περισσότερους μπορούσε.

«Ο Κώστας ήταν καπετάνιος. Σε όλη του τη ζωή. Στην οικογένειά του, στη δουλειά του. Έμπαινε μπροστά. Ήταν γεμάτη η ζωή μας, μια περιπέτεια. Σίγουρα είχε και άλλα πράγματα να ζήσει, αλλά και μέχρι εδώ ήταν εντάξει, δεν πρόκειται να τον ξεχάσουμε ποτέ» δήλωσε η κυρία Χρύσα Αρβανίτη.

«Ήταν άρρωστος. Δεν είχε γίνει καλά. Κατεβήκαμε, είδαμε τη φωτιά. Έτσι ξεκινήσαμε και είδαμε πράγματα που ούτε στην πιο τρελή μας φαντασία υπήρξαν, δηλαδή ανθρώπους στη θάλασσα, κραυγές, εκρήξεις» περιέγραψε η Χρύσα Αρβανίτη τη δραματική εκείνη μέρα. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πρώτο ζευγάρι που πήραμε, ήταν 17χρονα. Ο Δημήτρης και η Κυριακή. Δεν έχω δει σε μάτια ανθρώπων περισσότερη απελπισία και φόβο» πρόσθεσε.

Κώστας Αρβανίτηςπυρκαγιά στο Μάτι