Ελλάδα|13.08.2019 15:38

Φωτιά τώρα στην Εύβοια: Βίντεο και φωτογραφίες από το πύρινο μέτωπο

Newsroom

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στην Εύβοια, η οποία καίει συμπαγές πευκόδασος Natura, που είναι καταφύγιo άγριας ζωής

Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή δεν μπορούν να προσφέρουν κάτι περισσότερο καθώς η φωτιά είναι σε δύσβατη περιοχή που δεν μπορούν να την πλησιάσουν. Σε ό,τι αφορά τις ισχυρές εναέριες δυνάμεις, αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία κυρίως από τους πυκνούς καπνούς με συνέπεια να μην επιτρέπουν στους πιλότους να πλησιάσουν πολύ κοντά τις εστίες για καλύτερα αποτελέσματα.

Οι κάτοικοι στα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι έχουν ειδοποιηθεί να εκκενώσουν τα χωριά καθώς οι φλόγες έχουν πλησιάσει αρκετά στις συγκεκριμένες περιοχές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πυκνοί καπνοί από το πευκόδασος εκτός του γεγονότος ότι έχουν καλύψει μια μεγάλη περιοχή στην Εύβοια και φτάνουν μέχρι την Αττική έχουν διασπορά ακόμη και στη Μαγνησία και τη Φθιώτιδα. Μάλιστα το κέντρο της πυροσβεστικής υπηρεσίας δέχεται αρκετά τηλεφωνήματα για πιθανές νέες πυρκαγιές, οι οποίες όμως δεν είναι τίποτα άλλο, παρά οι μαύροι πυκνοί καπνοί από τη φωτιά στην Εύβοια.

φωτιά τώραπυροσβεστικήΕύβοια