Ελλάδα|19.11.2018 18:21

Στο τελικό στάδιο οι ενοποιήσεις τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Στη Βουλή θα έρθει το θέμα της ενοποίησης τριών ΤΕΙ (Ανατολικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης) με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, με το σχετικό νόμο να αναμένεται μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Επίσης, πολύ κοντά σε λύση βρίσκονται τα όποια ζητήματα προέκυψαν αναφορικά με την ενοποίηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το ΤΕΙ της περιοχής.

Τα παραπάνω προέκυψαν από συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, στις οποίες συμμετείχαν ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Γιώργος Αγγελόπουλος και οι διοικήσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

«Με το Διεθνές Πανεπιστήμιο προχώρησε η συζήτηση. Υπάρχουν μόνο κάποιες μικρές λεπτομέρειες, που τις βλέπουμε, ώστε μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου όλα να έχουν τελειώσει. Το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας συζητάνε μεταξύ τους εδώ και αρκετούς μήνες. Είχαμε μια εξαιρετικά θετική συνάντηση. Δεν έχουν επιλυθεί όλες οι διαφορές, αλλά φάνηκε με σαφήνεια ότι είναι επιλύσιμες και είπαμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μία εβδομάδα με 10 μέρες και με τη συμβολή του υπουργείου να λυθούν. Το σημαντικό είναι ότι συμφωνήσαμε όλοι ότι οι διαφορές δεν είναι αξεπέραστες», ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου.

Κώστας ΓαβρόγλουΤΕΙ