Ελλάδα|19.11.2018 23:22

Δύο υπάλληλοι υπεξαίρεσαν 140.000 ευρώ από ΙΚΑ στο Ηράκλειο

Newsroom

Ένοχοι κρίθηκαν δύο υπάλληλοι του ΙΚΑ στο νομό Ηρακλείου, για υπεξαίρεση περίπου 140.000 ευρώ από το 2010 έως το 2013. Οι δύο υπάλληλοι -πρόκειται για τον προϊστάμενο και τον ταμία του υποκαταστήματος- καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης έξι ετών. 

Σύμφωνα με το cretalive.gr, στον προϊστάμενο αποδίδεται ότι υπεξαίρεσε τουλάχιστον 100.000 ευρώ ενώ στον ταμία το υπόλοιπο ποσό. Οι δύο καταδικασθέντες, για τους οποίους η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη, αποδέχτηκαν την πράξη, ισχυριζόμενοι ότι προχώρησαν στην υπεξαίρεση, για να καλύψουν οικογενειακές τους ανάγκες. Τα χρήματα, πάντως δεν έχουν επιστραφεί μέχρι σήμερα. 

Με βάση το κατηγορητήριο, οι δύο υπάλληλοι έπειτα από τη μεταξύ τους συνεννόηση, προέβαιναν σε αναλήψεις χρηματικών ποσών σε τακτά χρονικά διαστήματα, συντάσσοντας καταστάσεις, στις οποίες ανέγραφαν την ημερομηνία αφαίρεσης των μικρότερων ποσών από το ταμείο και ανταλλάσσοντας μεταξύ τους καταστάσεις, όπου αναγράφονταν τα χρηματικά ποσά που είχε αφαιρέσει ο καθένας. Τις καταστάσεις κρατούσε σπίτι του ο ταμίας. 

ΙΚΑ