Ελλάδα|23.08.2019 09:28

Αθήνα: Πού να κάνετε ποδήλατο με τα παιδιά σας

Άκης Φωτόπουλος

Δεν είναι λίγοι οι  γονείς που αναρωτιούνται για το πού μπορεί κανείς να κάνει ποδήλατο με το παιδί του στην Αθήνα χωρίς να κινδυνεύει. Tο ethnos.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει  ορισμένους ασφαλείς χώρους εντός της Αθήνας για να κάνετε οικογενειακές βόλτες με τα πιτσιρίκια σας, τις ελεύθερες ώρες σας.

Αναλυτικά:

Άλσος Νέας Σμύρνης

Από τα ωραιότερα αθηναϊκά πάρκα. Εκτείνεται σε  μια έκταση 50 στρεμμάτων και θεωρείται ιδανικό για να χαρείτε τις ποδηλατάδες σας, καθώς διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο ποδηλατοδρόμιο.

Άλσος Συγγρού

Είναι από τους πιο φιλικούς χώρους για ποδήλατο, καθώς θα βρείτε αμέτρητες κυκλικές διαδρομές και μονοπάτια για τις ποδηλατοβόλτες σας. Η μεγαλύτερη διαδρομή του είναι 4 χιλιόμετρα.

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Εξαιρετικός χώρος για ποδήλατο είναι και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Δέλτα Φαλήρου. Στον συγκεκριμένο χώρο υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης ποδηλάτων για μικρούς και μεγάλους. Διατίθενται με χρέωση 25 παιδικά ποδήλατα, εκ των οποίων 15 ποδήλατα  για παιδιά 5-8 ετών και 10 ποδήλατα 24” για παιδιά 9-13 ετών.

Πάρκο Αντώνης Τρίτσης

Ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα έκτασης περίπου 1000 στρεμμάτων, που βρίσκεται ανάμεσα στους δήμους Ιλίου, Αγίων Αναργύρων και Καματερού. Απέχει μόλις 8 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Οι ποδηλατικές διαδρομές εντός του πάρκου είναι ιδιαίτερα ευχάριστες. Οι ποδηλάτες θα βρουν πολλά μονοπάτια για να επιλέξουν και να εξασκηθούν σε πιο ήπιες χωμάτινες διαδρομές με λίγες ανηφόρες ή σε πιο απαιτητικά σημεία με άλματα και εμπόδια.

Άλσος Στρατού- Γουδή

Ο συγκεκριμένος χώρος, που βρίσκεται στα όρια των δήμων Αθηναίων, Ζωγράφου και Παπάγου συνδυάζει και βόλτες με ποδήλατο, αλλά και ανέμελο παιχνίδι για τους μικρούς μας φίλους.

Άλσος Περιστερίου

Είναι ένα μέρος για να αφήσετε τα παιδιά σας να κάνουν ξέγνοιαστα ποδήλατο. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, που δίνει τη δυνατότητα στα μικρότερα παιδιά να μάθουν να κινούνται με το ποδήλατο τους με βάση τα σήματα οδικής κυκλοφορίας.

Να μην ξεχάσετε

Πριν ανέβετε στο ποδήλατό σας καλό είναι προηγουμένως να έχετε φροντίσει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και μην ξεχνάτε το κράνος, που θα σας προστατεύσει από εξωτερικούς παράγοντες ικανούς να σας τραυματίσουν.

ποδηλατόδρομοι στην Αθήναποδήλατο