Ελλάδα|20.11.2018 11:48

Τροχαίο στην Κυπαρισσία: Τρεις 15χρονοι νεκροί - Στο πένθος η πόλη

Newsroom

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Κυπαρισσία από την περασμένη Δευτέρα όταν τρεις 15χρονοι φίλοι πήραν κρυφά το αμάξι του πατέρα του ενός για να κάνουν βόλτα και τελικά έχασαν τη ζωή τους στο δρόμο προς Φιλιατρά. 

Οι Ενρίκο Μπουζάνι, Νίκος Τριαλλώνας, και Χρήστος Μερτάι αποφάσισαν να κάνουν «κοπάνα» από το σχολείο ωστόσο αυτή η κοπάνα δεν θα τελείωνε αναίμακτα όπως οι υπόλοιπες. Οι τρεις φίλοι επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του πατέρα του Μπουζάνι και ξεκίνησαν τη βόλτα τους. Στη στροφή του δρόμου από την Κυπαρισσία προς τα Φιλιατρά ο Ενρίκο, που οδηγούσε το όχημα, έχασε τον έλεγχο υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και το αμάξι ξέφυγε από την πορεία του, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με διερχόμενο βαν από το αντίθετο ρεύμα και το όχημα να γίνει μια άμορφη μάζα. 

Δύο από τους τρεις 15χρονους, ο Νίκος Τριαλλώνας και ο Χρήστος Μερτάι πέθαναν ακαριαία ενώ Ενρίκο Μπουζάνι τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου το απόγευμα της Δευτέρας άφησε την τελευταία του πνοή. Τραγική ειρωνεία, η μητέρα του Μπουζάνι εργάζεται στο νοσοκομείο που διεκομίσθη ο γιος της μετά το ατύχημα. 

Τα παιδιά πήγαν κανονικά στο σχολείο την πρώτη ώρα, αλλά αποφάσισαν να φύγουν τη δεύτερη. Μάλιστα, επρόκειτο να τα ακολουθήσει ένας ακόμη φίλος τους ο οποίος τελικά άλλαξε γνώμη τελευταία στιγμή λόγω απουσιών. 

Διευθυντής σχολείου: Δεν αναγνωρίζονται τα παιδιά

Καθηγητές και μαθητές του ΕΠΑΛ της περιοχής, στο οποίο φοιτούσαν οι τρεις μαθητές, δηλώνουν συντετριμμένοι. Ο διευθυντής του σχολείου, Δημήτρης Δράκος, μιλώντας στο δελτίο του Alpha, ανέφερε τα εξής: «Οι γονείς ήρθαν στο νοσοκομείο. Δεν αναγνωρίζονται τα παιδιά. Είναι τόσο δυνατό το χτύπημα που απ' ότι μου είπαν οι αστυνομικοί δεν είναι αναγνωρίσιμα τα παιδιά» και συμπλήρωσε: «Ήταν ήσυχα παιδιά, ούτε δημιουργούσαν πρόβλημα, κάθε άλλο και με εκπλήσσει αυτό. Να βγουν να πάρουν το αυτοκίνητο του πατέρα τους και να αναπτύσσουν τέτοια υπερβολική ταχύτητα σε εθνική οδό δίχως δίπλωμα». 

Τα τρία παιδιά είχαν γνωριστεί στην ποδοσφαιρική ομάδα του Αθλητικού Ομίλου Κυπαρισσίας. Ο ΑΟ Κυπαρισσίας, με σχετική ανάρτησή του αποχαιρετά μέσω Facebook τους τρεις αθλητές του, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα και το τραγικό συμβάν στα social media.

Κυπαρισσίατροχαίο