Ελλάδα|27.08.2019 10:35

Βάσεις 2019: Δείτε τα αποτελέσματα - Ανοικτή η πλατφόρμα για τους υποψηφίους

Newsroom

Βάσεις 2019: Από το υπουργείο Παιδείας άνοιξε η πλατφόρμα για μπορούν οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου, που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://results.it.minedu.gov.gr.

Για να δουν ό,τι τους αφορά, θα πρέπει να πληκτρολογήσουν: 

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα - Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα για τις Πανελλήνιες 2019 θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων.

Οι  καταστάσεις, που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να δουν ταχύτερα εάν πέτυχαν την εισαγωγή τους σε κάποιο τμήμα, πρώτα μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του υπουργείου και μετά να το επιβεβαιώσουν και από τον κατάλογο, που θα αναρτηθεί στο σχολείο τους.

Δείτε εδώ τις Βάσεις του 2018

1) ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ ΗΜΕΡΗΣΙΑ -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2018

2) ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ ΕΣΠΕΡΙΝΑ -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2018

3) ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2018

4) ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2018

Οι πρώτες ανακοινώσεις από την Κεραμέως

Eπαληθεύτηκαν οι εκτιμήσεις του ΕΘΝΟΥΣ για την πτώση των βάσεων σχεδόν στο σύνολο των σχολών με εξαίρεση τα οικονομικά τμήματα, αυτά της πληροφορικής  και τις Στρατιωτικές σχολές.

Όπως αποκάλυψε πριν από λίγα λεπτά η υπουργός  Παιδείας Κ. Κεραμέως οι βάσεις στις φετινές πανελλήνιες έπεσαν σε όλες σχεδόν τις σχολές ακόμη και τις υψηλόβαθμες, στις Νομικές και Ιατρικές κατά 100-200 μόρια, στις Πολυτεχνικές κατά 200-300 μόρια στις σχολές μαθηματικών κατά 500-1000 μόρια.

Απο τους περίπου 102.000 υποψήφιους το 23% εισάγεται στη σχολή πρώτης προτίμησης , ενω και πάλι την πρωτιά έχουν τα κορίτσια  σε ποσοστό 53,48%. Επίσης  όπως είπε η κ. Κεραμέως το 25%  εισάγεται στα ΑΕΙ απο τα γενικά λύκεια με βαθμούς κάτω της βάσης  και από τα ΕΠΑΛ το 40%.
Σε λίγο το ethnos.gr , θα  δημοσιεύσει όλες τις βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια της χώρας.

To υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τα ονόματα των επιτυχόντων στα Ιδρύματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου (results.it.minedu.gov.gr) πληκτρολογώντας:

  • α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
  • β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις 2019

1ο Πεδίο: Χειρότερα από πέρυσι

Οι χειρότερες από πέρυσι επιδόσεις σε όλα τα μαθήματα, ο μικρότερος αριθμός υποψηφίων και οι περισσότερες θέσεις αναμένουμε να φέρουν πτώση των βάσεων σε όλη τη γκάμα των βαθμολογιών. Η πτώση θα είναι μικρή στις υψηλόβαθμες σχολές, 50 μόρια πτώση στη Νομική Αθήνας, 200 μόρια στη Νομική Θεσσαλονίκης, μέχρι πάνω από 1.000 μόρια στις χαμηλόβαθμες σχολές. Για πρώτη φορά σχολές του πεδίου, που δεν απαιτούν εξέταση σε ειδικό μάθημα αναμένεται να βρεθούν κάτω από τα 10.000 μόρια.

2ο Πεδίο: «Βατερλό» η Χημεία

Η Χημεία εξελίχτηκε στο Βατερλό των υποψηφίων και η Φυσική ήταν πολύ δυσκολότερη από την περσινή. Οι χαμηλές βαθμολογίες στα δύο αυτά μαθήματα θα ρίξουν τις βάσεις και στο 2ο και στο 3ο πεδίο. Αντιστάθμισμα στην έντονη πτωτική πορεία των βάσεων αποτελούν οι καλύτερες επιδόσεις στα Μαθηματικά και τη Βιολογία. Η πτώση θα ξεκινήσει από τα 140 μόρια στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς του Μετσόβιου και θα ξεπεράσει τα 1000 μόρια στις χαμηλόβαθμες σχολές του πεδίου.

3ο Πεδίο: Πέφτουν οι βάσεις στην Ιατρική Αθήνας

Η «εξαφάνιση» των αριστούχων αναμένεται να ρίξει τη βάση της Ιατρικής Αθήνας κάτω από τα 18.900 μόρια, για πρώτη φορά από το 2002. Η αναμενόμενη βάση είναι τα 18.850 μόρια, ενώ η βάση της Ιατρικής Αλεξανδρούπολης αναμένεται στα 18.150 μόρια. Ανάλογη πορεία αναμένουμε και στις άλλες σχολές του πεδίου με τις χαμηλόβαθμες σχολές να σημειώνουν μείωση της βάσης τους μέχρι και 1500 μόρια.

4ο Πεδίο: Ανοδος σε μεσαίες και υψηλόβαθμες σχολές

Οι μεσαίες και υψηλόβαθμες σχολές του Πεδίου αναμένουμε να σημειώσουν άνοδο που μπορεί να φτάσει και τα 600 μόρια, ενώ οι χαμηλόβαθμες σχολές αναμένεται να σημειώσουν ισόποση μείωση της βάσης τους. Αιτία οι πολύ καλές επιδόσεις στα Μαθηματικά και την Πληροφορική που υπερκαλύπτουν τις χαμηλότερες επιδόσεις στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

πανελλήνιες 2019βάσεις 2019βάσεις