Ελλάδα|30.08.2019 09:16

Κρήτη: Πιθανότατα από εμπρησμό η φωτιά στα Δαμάνια Ηρακλείου

Newsroom

Μεγάλη φωτιά στα Δαμάνια ξέσπασε στη 01:00 μετά τα ξημερώματα της Παρασκευής (30/8) με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να τρέχει για να προλάβει τα χειρότερα.

Το χωριό του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων έπεσε για άλλη μία φορά «θύμα» πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης κ. Νίκο Λαγουδάκη, όπως αναφέρει το neakriti.gr άμεσα σήμανε συναγερμός και στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά, έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης. Συγκεκριμένα, η εστία της φωτιάς ήταν έξω από το χωριό και λίγο έλειψε οι φλόγες να μπουν στον οικισμό.

Στα Δαμάνια βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή συνολικά 21 πυροσβέστες με επτά οχήματα και πεζοπόρα τμήματα: «Οι άνεμοι ήταν πολύ ισχυροί και η επιχείρηση κατάσβεσης ήταν πολύ δύσκολη. Γι’ αυτό το λόγο και για να μην μπει η φωτιά μέσα στο χωριό και στα σπίτια, στείλαμε πολλούς πυροσβέστες, ενώ στο σημείο ήταν και δύο αξιωματικοί. Μετά από περίπου μία ώρα καταφέραμε να σβήσουμε τις φλόγες. Η φωτιά έκαψε 7 στρέμματα».

Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εξετάζει τα αίτια του συμβάντος, καθώς η αιτία πρόκλησης της φωτιάς παραμένει άγνωστη.

Ωστόσο, τα στοιχεία συγκλίνουν στο ενδεχόμενο εμπρησμού.

ΚρήτηπυρκαγιάφωτιάΗράκλειο