Ελλάδα|30.08.2019 17:38

Θεσσαλονίκη: Πόντιοι ανακυκλώνουν και ενισχύουν σχολείο

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος μέσω της ανακύκλωσης, αλλά και αυτό της ενίσχυσης των σχολικών μονάδων με χρήματα που συγκεντρώνονται από την αξιοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών, στέλνουν η Ένωση Ποντίων Πολίχνης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρατάσιου.

Στο πλαίσιο του 1ου φεστιβάλ «Ζωντανεύοντας το Καρατάσιου με Ποντιακές Μνήμες», το οποίο ξεκίνησε την Τετάρτη 28 Αυγούστου, θα ολοκληρωθεί την 1η Σεπτεμβρίου και πραγματοποιείται στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, με την υποστήριξη του Δήμου Παύλου Μελά και του Συλλόγου Γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης, οι διοργανωτές έχουν τοποθετήσει διάφορους κάδους ανακύκλωσης, στους οποίους τοποθετούνται πλαστικό, αλουμίνιο, χαρτί και τηγανέλαιο που χρησιμοποιούνται στο φεστιβάλ.

Όπως είπε στο ethnos.gr ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Παύλου Μελά και μέλος της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης, Σάκης Λαζαρίδης, μέχρι στιγμής η ανταπόκριση του κόσμου στη δράση ανακύκλωσης είναι πολύ μεγάλη και το σημαντικότερο είναι ότι συμμετέχουν πολλά παιδιά.
Ειδικότερα και σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περίπου ένας τόνος πλαστικό, διακόσια κιλά αλουμινίου, άλλα τόσα κιλά χαρτιού και πενήντα λίτρα τηγανέλαιου.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την πώλησή τους -θα προστεθεί σε αυτά και το ποσό που θα έδινε για την υγειονομική ταφή των απορριμμάτων ο Δήμος Παύλου Μελά-. Θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση δράσεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης. Ο κ. Λαζαρίδης εκτιμάει ότι το ποσό για την ενίσχυση του σχολείου θα φτάσει τουλάχιστον στα χίλια ευρώ. «Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι το μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος που περνάει στην κοινωνία και κυρίως στα μικρά παιδιά. Πρέπει όλοι μας να προσπαθήσουμε, ώστε να μπει η ανακύκλωση στο DNA των Ελλήνων», σημειώνει ο κ. Λαζαρίδης.

Ένωση Ποντίων Πολίχνηςανακύκλωσηστρατόπεδο Καρατάσιου