Ελλάδα|02.09.2019 17:15

Εξάρχεια: Επίθεση με περισσότερες από 150 μολότοφ κατά των ΜΑΤ

Newsroom

Μολότοφ και πετροπόλεμος μεταξύ αστυνομίας και κουκουλοφόρων για άλλη μια νύχτα χθες στα Εξάρχεια. Ομάδα περίπου 80 κουκουλοφόρων πέταξε βροχή μολότοφ στους αστυνομικούς της διμοιρίας στη Σπύρου Τρικούπη, ενώ άγνωστοι πετούσαν πέτρες και μάρμαρα στους αστυνομικούς, ακόμα και από ταράτσες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, πρόκειται για το έβδομο συνεχόμενο βράδυ, όπου ομάδες αντιεξουσιαστών έκαναν επιθέσεις με βόμβες μολότοφ και πέτρες σε βάρος των αστυνομικών που βρίσκονται στην περιοχή των Εξαρχείων και κυρίως της διμοιρίας που επί της οδού Σπύρου Τρικούπη, μια διμοιρία η οποία βρίσκεται εκεί για να φυλάει τα δύο κτίρια στα οποία είχε γίνει η επιχείρηση εκκένωσης την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι επρόκειτο για περίπου 80 κουκουλοφόρους, οι οποίοι εμφανίστηκαν και άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ. H αστυνομία κάνει λόγο για πάνω από 150 βόμβες μολότοφ και μάλιστα πολλές από αυτές σε ευθεία βολή, ενώ παρατηρήθηκε και το φαινόμενο κάποιοι άγνωστοι από ταράτσες να πετούν μάρμαρα και πέτρες στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο οδόστρωμα.

Τελικά, λίγη ώρα αργοτερά οι νεαροί κατάφεραν να εξαφανιστούν και δεν έγινε καμία σύλληψη, κάτι το οποίο η ΓΑΔΑ θέλει να σταματήσει, για αυτό και σχεδιάζει ένα καινούργιο επιχειρησιακό σχέδιο. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, στις διμοιρίες θα δημιουργείται μια μικρή ομάδα συλλήψεων, η οποία θα αποτελείται από αστυνομικούς των ΜΑΤ που θα έχουν ελαφρύ εξοπλισμό, θα μπορούν να κινηθούν ταχύτερα και θα είναι εκείνοι που θα καταδιώκουν τους κουκουλοφόρους.

Σε κάθε περίπτωση, οι αστυνομικοί στην περιοχή των Εξαρχείων είναι σε επιφυλακή, ενώ το τελευταίο διάστημα διαπιστώνουν ότι στις καταλήψεις στα κτήρια της περιοχής υπάρχουν ακόμα και ομάδες περιφρούρησης.

Δείτε αναλυτικά στο ρεπορτάζ του Οpen TV:

επίθεσηΕξάρχειααστυνομίαβόμβες μολότοφ