Στελεχώνονται με γιατρούς και προσωπικό τα κέντρα υποδοχής προσφύγων
Δήμητρα ΕυθυμιάδουΜε 145 επαγγελματίες της Υγείας στελεχώνονται τις επόμενες εβδομάδες τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, δίνεται άμεση προτεραιότητα στη διαδικασία υπογραφής σύμβασης με τους επιτυχόντες εκείνους, οι οποίοι θα στελεχώσουν τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.
Ήδη οριστικοποιήθηκαν και αναρτήθηκαν την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019, οι πίνακες των επιτυχόντων του προγράμματος PHILOS – II.
Εντός των επόμενων τριών εβδομάδων θα έχουν αναλάβει υπηρεσία στα ΚΥΤ των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, συνολικά 145 επαγγελματίες υγείας των παρακάτω ειδικοτήτων: ιατροί, νοσηλευτές, μαίες, ψυχολόγοι, επισκέπτες υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί, διαπολιτισμικοί μεσολαβητές/διερμηνείς, διασώστες, συντονιστές πεδίου και συντονιστής υπηρεσιών.
Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει η υπογραφή συμβάσεων και ανάληψη υπηρεσίας των επιτυχόντων επαγγελματιών υγείας, οι οποίοι θα στελεχώσουν τα Κέντρα Υγείας και τα Γενικά Νοσοκομεία του ΕΣΥ των νησιών, ενώ έχει προγραμματισθεί η άμεση επαναπροκήρυξη των θέσεων που δεν καλύφθηκαν.
Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, επισκέφθηκε το προηγούμενο διήμερο τη Λέσβο για την εκτίμηση της κατάστασης και τον σχεδιασμό αποτελεσματικών μέτρων υγειονομικής υποστήριξης των τοπικών δομών.
- Η γενιά του Grindr: Όταν το προφίλ σου γίνεται βιτρίνα και εσύ προϊόν στο ράφι
- «Το βλέπεις αυτό;»: Νέο... πακέτο αρχείων για UFO από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ - Οι καταθέσεις από μυστική επιτροπή της CIA
- Η Ανταρκτική εκπέμπει SOS: Θερμοκρασίες 20 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο - Εξαφανίζονται πάγοι «ίσοι με τη Γαλλία»
- Σοκαριστικό βίντεο: Αεροπλάνο Boeing συγκρούστηκε με πύργο ραντάρ - Τρεις τραυματίες