Ελλάδα|03.09.2019 17:31

Καραμανλής: Έχουμε σχέδιο επιτάχυνσης των έργων του μετρό Θεσσαλονίκης

Newsroom

Τα σχέδια της κυβέρνησης για την επιτάχυνση της εκτέλεσης του έργου του μετρό θα ανακοινώσει από το βήμα της 84ης ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό ανέφερε από το σταθμό του μετρό της Βενιζέλου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, όπου ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών.

Αναφορικά με το σταθμό της Βενιζέλου, ο οποίος λόγω της εύρεσης σημαντικής αξίας αρχαιοτήτων και με βάση τον προγραμματισμό θα είναι έτοιμος δύο - τρία χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του μετρό, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι «αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι δεν υπάρχουν εργοτάξια, ότι όχι απλώς δεν έχει ξεκινήσει η κατασκευή του σταθμού, αλλά όπως μας ενημέρωσαν οι ειδικοί, δεν έχει ολοκληρωθεί καν η μελέτη για να ξεκινήσει η κατασκευή του σταθμού».

Παράλληλα, κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση, επειδή «δε μίλησε με ειλικρίνεια στους Θεσσαλονικείς», συμπληρώνοντας ότι   «αυτό που είδαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση ήταν επικοινωνιακά τεχνάσματα και μια φτηνή επιθεώρηση. Εμείς δεν θα εγκαινιάσουμε μουσαμάδες, θα εγκαινιάσουμε μετρό». Μετά τον σταθμό Βενιζέλου, ο κ. Καραμανλής επισκέφτηκε και τον σταθμό του μετρό στην Αγία Σοφίας.

ΒενιζέλουμετρόΚώστας Καραμανλής