Ελλάδα|03.09.2019 22:04

Ρέθυμνο: 34χρονος πυροβολεί εν ψυχρώ δύο αδέρφια (vid)

Newsroom

Στις 30 Αυγούστου 2019 ένας 34χρονος Κρητικός πυροβόλησε εν ψυχρώ δυο αδέρφια έξω από νυχτερινό μαγαζί στο Ρέθυμνο. Ο δράστης είχε σκοπό να σκοτώσει αφού πυροβόλησε συνολικά τρεις φορές.

Οι σφαίρες βρήκαν το ένα από τα δυο αδέλφια στην κοιλιά. Ο αδελφός του τραυματισμένου όρμησε στον 34χρονο και προσπάθησε να τον αφοπλίσει. Ο 52χρονος τραυματίας και ιδιοκτήτης του καταστήματος, παρά τους τραυματισμούς του, έπεσε μαζί με τον αδελφό του πάνω στον πιστολέρο και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.

O αδερφός του επιχειρηματία περιγράφει στο Open TV τις εφιαλτικές στιγμές που πέρασε. «Φοβήθηκα πάρα πολύ, πάγωσε το αίμα μου. Είναι ένα συναίσθημα το οποίο δεν το έχω ζήσει, ποτέ ξανά κανείς δεν με έχει απειλήσει ποτέ με όπλο. Αισθάνομαι τυχερός που ζω. Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω αυτό που έζησα. Είναι τρομακτικό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι ο 34χρονος δράστης πριν από λίγες μέρες είχε επισκεφτεί το συγκεκριμένο μαγαζί και είχε επιτεθεί σε θαμώνες με ένα ποτήρι. Την Παρασκευή 30 Αυγούστου όταν πήγε ξανά στο μαγαζί, οι υπεύθυνοι του ζήτησαν να φύγει με αποτέλεσμα να γίνει έξαλλος.

Το θύμα της επίθεσης περιέγραψε τι συνέβη. «Μετά από λίγο έβγαλε πάλι το όπλο του όπλισε και πυροβόλησε τον αδερφό μου. Μετά τη δεύτερη φορά πυροβόλησε εμένα. Τρίτη φορά πυροβόλησε πάλι τον αδερφό μου τον οποίο και πέτυχε και έπειτα του επιτέθηκα εγώ και μαζί με τη βοήθεια του προσωπικού και του αδερφού μου και των θαμώνων του μαγαζιού τον αφοπλίσαμε. Ο 34χρονος σε κατάσταση αμόκ απείλησε τον 52χρονο και τον αδερφό του ότι μόλις βγει από το μαγαζί θα τους κάψει το μαγαζί.

Ο Χρήστος Παπαγιάννης, θύμα της επίθεσης είπε ότι «μας απείλησε πως όταν θα βγει θα έρθει να μας εκδικηθεί και ότι θα κάψει το μαγαζί, μας απειλούσε και μας έβριζε».

Ο 34χρονος που το 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή κρίθηκε προφυλακιστέος ενώ για λόγους ασφαλείας μέρος της απολογίας του έγινε στο αστυνομικό μέγαρο καθώς έξω από τα δικαστήρια της πόλης γινόταν αντιφασιστική διαμαρτυρία.

Δείτε το βίντεο του Open TV

πυροβολισμοίΡέθυμνοαστυνομία