Ελλάδα|06.09.2019 15:14

84η ΔΕΘ με άρωμα Ανατολής: Αναμένονται 300.000 επισκέπτες

Newsroom

Περισσότερους από 300.000 επισκέπτες αναμένεται να προσελκύσει η φετινή 84η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία εγκαινιάζεται το βράδυ του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και έχει ως τιμώμενη χώρα την Ινδία. Οι άμεσοι και έμμεσοι εκθέτες είναι περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι, αφού ξεπερνούν τους 1.600, έναντι 1.494 το 2018. Το αποτέλεσμα είναι να έχουν καλυφθεί όλοι οι διαθέσιμοι χώροι.

Από την τιμώμενη χώρα θα συμμετάσχουν 80 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων κορυφαίοι όμιλοι με παγκόσμια εμβέλεια. Θα παρουσιαστούν διάφορα προϊόντα από την Ινδία, από τον πρωτογενή τομέα έως την υψηλή τεχνολογία, σε μία έκθεση περίπου 3.000 τετραγωνικών μέτρων στο περίπτερο 13. Μάλιστα, καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης η σημαία της Ινδίας θα είναι αναρτημένη με ειδικό ιστό στο κτίριο του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, ενώ στην είσοδό του θα υπάρχει κατασκευή με θέμα τους ελέφαντες.

Στην 84η ΔΕΘ θα συμμετάσχουν και περίπου 300 ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις, τα σταντ των οποίων θα βρίσκονται στο περίπτερο 12. Επίσης, θα συμμετάσχουν 43 επιμελητήρια από ολόκληρη τη χώρα, με 308 επιχειρήσεις την πρώτη ομάδα αυτών να «συστήνεται» στους επισκέπτες από τις 7 ώς τις 11 Σεπτεμβρίου και τη δεύτερη από τις 12 ώς τις 15 του μηνός, στο περίπτερο 12 του εκθεσιακού κέντρου, στις τέσσερις «σκηνές» του οποίου θα γίνουν περισσότερες από 150 ομιλίες, για όλα τα θέματα αιχμής, όπως η 4η βιομηχανική επανάσταση.

Συνολικά, στη φετινή ΔΕΘ θα συμμετάσχουν 18 χώρες (Ινδία, Κύπρος, Ουρουγουάη, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Σλοβακία, Πολωνία, Ινδονησία, Ρουμανία, Μπαγκλαντές, Σερβία, Ρωσία, Νεπάλ, Ιράν, Ιταλία, Αίγυπτος, Κίνα και Βουλγαρία). Θα γίνουν περισσότερες από 150 ομιλίες και θα εργαστούν πάνω από 10.000 άτομα.

Και φέτος χωρίς τσιγάρο, αλλά με 5G

Και φέτος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα  Smoke Free, το οποίο είχε θετικό αντίκτυπο στην περσινή διοργάνωση, ενώ θα προβληθούν οι δυνατότητες της επαναστατικής 5G τεχνολογίας. Μάλιστα, η 84η ΔΕΘ θα είναι η πρώτη έκθεση όπου θα παρουσιασθεί πιλοτικά το δίκτυο 5G και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά και να βιώσουν τις δυνατότητες των πρώτων 5G κινητών τηλεφώνων στην Ελλάδα..

Μηχανοκίνηση (Automotion-Electricity-Mobility), ενέργεια (Energia), εκπαίδευση (Akademia) και γαστρονομία (Γωνιά Γαστρονομίας) είναι μόνο μερικά από τα θεματικά αφιερώματα της φετινής έκθεσης, τα οποία αναμένεται να συγκεντρώσουν επίσης το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Επίσης φέτος, για πρώτη φορά, τις τελευταίες τέσσερις ημέρες της ΔΕΘ θα φιλοξενηθεί στον πρώτο όροφο του Περιπτέρου 2, η Salonica Cannabis Expo 2019.

Σε ό,τι αφορά το κομμάτι της ψυχαγωγίας και γενικά των παράλληλων εκδηλώσεων και συνεδρίων, στο πλαίσιο της Τιμώμενης Χώρας διοργανώνεται πληθώρα events τόσο εντός όσο και εκτός του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου (εικαστική έκθεση Ινδών καλλιτεχνών, επιδείξεις Ινδικού χορού-Bollywood Dance, αφιέρωμα στον κινηματογράφο της Ινδίας, παράσταση χορού Kathakali κτλ). Επίσης για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα διοργανωθεί στο πλαίσιο της ΔΕΘ το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας. Θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 11 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, με περισσότερους από 80 καλλιτέχνες και επιμελητές, η CHEAPART, για έκτη συνεχή χρονιά, θα φέρει κοντά το κοινό με τους δημιουργούς. Επίσης στην 84η ΔΕΘ σε καθημερινή βάση γνωστοί Έλληνες καλλιτέχνες θα ξεσηκώσουν τον κόσμο και θα παρουσιάσουν γνωστές επιτυχίες στη μεγάλη σκηνή, στο Τόξο της ΧΑΝΘ. Στη φετινή έκθεση θα βρεθεί και το παγκοσμίου φήμης Circo Medrano, που έρχεται ύστερα από πολλά χρόνια, στην Ελλάδα.

Ώρες λειτουργίας 

Η γενική είσοδος στην 84η ΔΕΘ είναι 7 ευρώ, αλλά έχουν προβλεφθεί και εισιτήρια 5 ευρώ για προσέλευση για τις καθημερινές, από τις 16.00 έως τις 18.00, για πολύτεκνους - τρίτεκνους και για παιδιά 4-10 ετών. Τα παιδιά έως 4 ετών μπαίνουν στην έκθεση δωρεάν. Ειδικά για την 84η ΔΕΘ το παιδικό εισιτήριο περιλαμβάνει και είσοδο στο Circo Medrano. Το οικογενειακό εισιτήριο των τεσσάρων ατόμων είναι 20 ευρώ. Το εισιτήριο για το Circo Medrano είναι είτε ενιαίο για την 84η ΔΕΘ και το Circo στα 10 ευρώ, είτε ξεχωριστό στο ταμείο του τσίρκου στα 5 ευρώ.

Το ωράριο της 84ης ΔΕΘ έχει ως εξής: Τις καθημερινές από τις 16:00-22:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 10:00 έως τις 22:00.

Νέα ΔημοκρατίαΔΕΘΚυριάκος ΜητσοτάκηςΙνδία