Ελλάδα|10.09.2019 17:12

Σχολική χρονιά: Πρώτο κουδούνι με τραγικές ελλείψεις, χωρίς πιστοποιητικά καταλληλότητας

Newsroom

Η νέα σχολική χρονιά, αρχίζει αύριο (11/9) το πρωί, ωστόσο οι ελλείψεις και τα προβλήματα δεν λείπουν από δεκάδες σχολεία. Ενδεικτικά και μόνο αναφέρονται περιστατικά σε Μενίδι και Νέο Ηράκλειο, που αποτελούν τροχοπέδη στο να ανοίξουν τα σχολεία την Τετάρτη και να γίνουν οι αγιασμοί.

Πηγαίνοντας κανείς στο 6ο, 12ο, 8ο, 4ο και 23ο δημοτικό σχολείο Μενιδίου, μία μέρα πριν ξεκινήσει επίσημα η νέα σχολική χρονιά, θα δει τούβλα, τσιμέντα, χώματα, σπασμένα τζάμια, μπετονιέρες και οικοδομικά υλικά. Όλα αυτά μία μέρα πριν γίνει ο αγιασμός. «Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι η δημοτική Αρχή είναι καινούργια. Δεν μπορεί, όμως, να γίνονται μπαλάκια μαθητές και καθηγητές. Οι ζημιές που γίνονται είναι διαχρονικές και βαρύνουν και τη νυν και τις προηγούμενες δημοτικές Αρχές» λέει, μιλώντας στο Open TV, ο Αποστόλης Παπαγιαννόπουλος, πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών Σωκράτης, και προσθέτει ότι η σχολική χρονιά δεν πρόκειται να ξεκινήσει αύριο.

Παράλληλα, απευθύνει κάλεσμα στους δημότες του Μενιδίου για να δώσουν το «παρών» στο αυριανό (11/9) Περιφερειακό Συμβούλιο στις 15:30 για να απαιτήσουν πιστοποιητικά καταλληλότητας για τα σχολεία. «Κανένα δεν έχει πιστοποιητικό καταλληλότητας από το ΚΤΥΠ (ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους), μπαίνουν τα παιδιά μας σε ακατάλληλα κτίρια».

Παρόμοιες εικόνες υπάρχουν και στο Νέο Ηράκλειο, εκεί που υπάρχουν προβλήματα σε σχολεία. Μαθητές θα μπουν να κάνουν μάθημα σε προκάτ κατασκευές, λόγω ζημιών που υπέστη το 4ο δημοτικό σχολείο. Σκουριά, χώματα και τριτοκοσμικές συνθήκες θα αντιμετωπίσουν τα παιδιά των δημοτών, όπου θα μπουν σε έξι δανεικά προκάτ από άλλους δήμους. Μιλώντας στο Open TV ο δήμαρχος της περιοχής Νίκος Μπάμπαλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα σχολεία θα είναι έτοιμα τη Δευτέρα και οι μαθητές θα μπουν να κάνουν μάθημα, έστω και σε αυτά τα προκάτ.

Δείτε τα ρεπορτάζ της εκπομπής Ώρα Ελλάδος 7:00 του Open TV

Νέο Ηράκλειοδημοτικά σχολείασχολική χρονιάΜενίδι