Ελλάδα|12.09.2019 21:49

Ζητείται... δάσκαλος στο σχολείο του ακριτικού Καστελόριζου (vid)

Newsroom

Με έναν αποσπασμένο εκπαιδευτικό έγινε ο αγιασμός στο δημοτικό σχολείο στο ακριτικό Καστελόριζο με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται και το υπουργείο Παιδείας να δηλώνει ότι έχουν δρομολογηθεί οι προσλήψεις τριών αναπληρωτών καθηγητών.

Μόλις ένα ναυτικό μίλι από την Τουρκία, το Καστελόριζο, τόπος ιδιαίτερης εθνικής σημασίας με ακρίτες νησιώτες που «φυλούν Θερμοπύλες», δεν έχει δάσκαλο. Όπως κατήγγειλε στον Real FM η λυκειάρχης του νησιού, αποσπάστηκε εκτάκτως εκπαιδευτικός από τη Χάλκη, ώστε τα παιδιά του δημοτικού να κάνουν αγιασμό.

Είκοσι παιδιά φοιτούν στο τριθέσιο δημοτικό σχολείο στο νησί και τρεις οι δάσκαλοι που απαιτούνται. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δηλώνει πως κανένας εκπαιδευτικός δεν δήλωσε την πρόθεσή του να πάει στο νησί και για αυτό πήγε με απόσπαση ο εκπαιδευτικός από τη Χάλκη, ενώ τόνισε ότι έχουν δρομολογηθεί προσλήψεις τριών εκπαιδευτικών.

Η απάντηση που δίνει ο πρώην δήμαρχος σχετικά με τον δισταγμό που δείχνουν οι εκπαιδευτικοί να πάνε στο νησί είναι ο φόβος λόγω της Τουρκίας. Σε κάθε περίπτωση, στο Καστελόριζο αναμένουν τους αναπληρωτές δασκάλους με τους κατοίκους να εκφράζουν το πάγιο αίτημά τους για μόνιμη παρουσία δασκάλου στο νησί.

Καστελόριζοδάσκαλοςσχολείοαγιασμός