Αγωνία για τα φάρμακα υψηλού κόστους - Έκκληση από τους ασθενείς με σκλήρυνση
NewsroomΣτην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος 7:00» μίλησε η αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας κι αναφέρθηκε στις ουρές της ντροπής που αναγκάζονται να στήνονται οι ασθενείς.
Μιλώντας στο Open TV η Μόιρα Τζίτζικα, είπε ότι «υπάρχουν 14.000 πάσχοντες με πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας, οι οποίοι ταλαιπωρούνται κάθε μήνα σε ουρές ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και δεν είναι σε θέση να το κάνουν αυτό. Περιμένουμε από μία μερίδα συνανθρώπων μας, που επιτελούν έργο, γιατί οι φαρμακοποιοί δεν είναι έμποροι.
Δεν θεωρούμε ότι είναι μεγάλο κόστος οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας να προσφεύγουν στο φαρμακείο της περιοχής τους να παίρνουν το φάρμακο κι όχι στις ουρές. Οι ασθενείς αυτοί είναι ήδη πελάτες κι έχουν σχέση μ' αυτούς τους ανθρώπους, οπότε μακροπρόθεσμα θα υπάρχει κέρδος. Μας ενδιαφέρει να απαγκιστρωθούν οι ασθενείς μας απ' αυτόν τον Γολγοθά».
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων