Ελλάδα|13.09.2019 19:57

Νέα Ιωνία: Τα δύο σενάρια για το νεογέννητο που παράτησε η 19χρονη (vid)

Newsroom

Καλά στην υγεία του είναι το νεογέννητο κοριτσάκι που εγκαταλείφθηκε από τη 19χρονη μητέρα του σε πολυκατοικία, στη Νέα Ιωνία και νοσηλεύεται στο Παίδων Αγία Σοφία. Το νεογνό έχει «μαγέψει» γιατρούς και νοσηλευτές ενώ ζυγίζει 3 κιλά και 150 γραμμάρια. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Δέσποινας Βλεπάκη στο OPEN TV,  το νεογνό παραμένει για νοσηλεία με εισαγγελική εντολή. Μάλιστα ο εισαγγελέας είναι αυτός που θα αποφασίσει εάν θα μπορέσει η μητέρα του να το επισκέπτεται. Στην περίπτωση που η 19χρονη θελήσει να το πάρει πίσω τότε, έχει μπροστά της ένα μακρύ και δύσκολο δικαστικό αγώνα.

Τα δύο σενάρια που εξετάζονται, βάσει του ρεπορτάζ, είναι:  α) να αναλάβει την επιμέλειά του κάποιο συγγενικό πρόσωπο, β) να δοθεί για υιοθεσία.

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ του OPEN TV:

Βίντεο ντοκουμέντο με την 19χρονη να εγκαταλείπει το βρέφος 

Είναι η στιγμή που η 19χρονη μητέρα βγαίνει από το σπίτι της στην Νέα Ιωνία με το μωρό της αγκαλιά. Στο βίντεο που δημοσιεύει το OPEN φαίνεται να κρατά το μωρό σφιχτά και να κατευθύνεται προς την πυλωτή της πολυκατοικίας στην οδό Ακροπόλεως. Στο βίντεο ντοκουμέντο που αποκαλύπτει το OPEN καταγράφονται καρέ καρέ οι κινήσεις της.

Ξημερώματα Τετάρτης. Η 19χρονη περπατά βιαστικά μέσα στο σκοτάδι με το νεογέννητο μωρό κολλημένο πάνω της. Γνωρίζει καλά την περιοχή. Περνά τον δρόμο και η φιγούρα της χάνεται στο στενό. Η 19χρονη χρειάστηκε λιγότερο από τέσσερα λεπτά για να αφήσει το μικρό της κοριτσάκι στην πολυκατοικία μόλις 50 μέτρα μακριά από το σπίτι της. Στο βίντεο του OPEN φαίνεται ότι επιστρέφει.  Με άδεια αγκαλιά. Κάνει την αντίστροφη πορεία. Γυρίζει προς το σπίτι της, στο οποίο ζει με την θετή της μητέρα. Με πιο ήρεμο βήμα. 

Η 19χρονη τα είχε σχεδιάσει όλα. Τάισε το βρέφος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN και τον Μαρίνο Αλειφέρη, το έπλυνε, του έβαλε καθαρά ρούχα και το τύλιξε με μια πετσέτα. Βγήκε από το σπίτι της, πέρασε το δρόμο και το έβαλε μέσα σε ένα καρότσι σούπερ μάρκετ. Το άφησε δίπλα στα σκαλιά της πολυκατοικίας και γύρισε στο σπίτι. Και εκείνο μέσα στη νύχτα άρχισε να κλαίει. «Κρατούσα το παιδί αγκαλιά και δεν πίστευα ότι κάποιος το εγκατέλειψε…», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας. 

Το βίντεο που οδήγησε στον εντοπισμό της 19χρονης 

Αυτό το βίντεο ντοκουμέντο οδήγησε τους αστυνομικούς στα ίχνη της νεαρής μητέρας. Είναι από κάμερα ασφαλείας καταστήματος της περιοχής. Αλλά και οι γιατροί που εξέτασαν το μωρό στο νοσοκομείο Πάιδων. Τους ενημέρωσαν ότι το βρέφος γεννήθηκε μια εβδομάδα πριν και σίγουρα σε κάποιο μαιευτήριο. Ούτε σε σπίτι ούτε στο δρόμο. Και έτσι άρχισαν τις έρευνες σε όλα τα μαιευτήρια της Αττικής και κατέληξαν στην ταυτότητα της 19χρονης. Μάλιστα το πρωί της Πέμπτης οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανηλίκων πήγαν στο σπίτι της. Η 19χρονη, όταν τους αντίκρυσε, δεν μπόρεσε να κρυφτεί. Και άρχισε να τους περιγράφει για ποιο λόγο εγκατέλειψε το ίδιο της το παιδί. 

εγκαταλελειμμένο βρέφοςΝέα Ιωνία