Ελλάδα|17.09.2019 16:03

Η Αργοναυτική Εκστρατεία στον Βόλο με τον... ΟΣΕ

Μαρία Ριτζαλέου

H Αργοναυτική Εκστρατεία «έρχεται» με τον… ΟΣΕ στον Βόλο. Η ομάδα UrbanAct και ο γνωστός καλλιτέχνης Kez τοιχογραφούν την αριστερή πλευρά του κτιρίου του ΟΣΕ, μήκους πάνω από 400 μέτρα, με τον μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας. Στο πλαίσιο της δράσεων για την αισθητική αναβάθμιση του Βόλου, η UrbanAct συνεργάζεται με την εταιρεία OldCity, που διαχειρίζεται το εμπορικό κέντρο, για να παρέμβει σε μια εξαιρετικά μεγάλη επιφάνεια, στην οδό Φερρών στον περιμετρικό τοίχο του ΟΣΕ.

Όπως είπε στο ethnos.gr, ο Κυριάκος Ιωσηφίδης, εκ μέρους της UrbanAct το έργο θα υλοποιηθεί σε διάφορα χρονικά διαστήματα και θεματικά σε πολλά στάδια. Ο τοίχος είναι μήκους 400 μέτρων και για το 2019 έχει προγραμματιστεί η παρέμβαση στα πρώτα 120 μέτρα με θεματική εμπνευσμένη από τη μυθολογία της Αργούς και της Αργοναυτικής Εκστρατείας. Σε έναν χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί η τεράστιων διαστάσεων τοιχογραφία, που θα περιλαμβάνει επίσης την Κενταυρομαχία, αλλά και ένα θέμα από την ιστορία του σιδηροδρόμου.

Το πρώτο τμήμα της τοιχογραφίας περιελάμβανε τα 60 πρώτα μέτρα και μόλις ολοκληρώθηκε, ενώ το δεύτερο τμήμα θα ξεκινήσει στο τέλος του μήνα, ολοκληρώνοντας την εικαστική προσέγγιση στον μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας.000 Παράλληλα, η όλη παρέμβαση γίνεται με την αιγίδα του ΟΣΕ.

Ο καλλιτέχνης που συμμετέχει είναι ο Kez, ο οποίος έχει ήδη δημιουργήσει πολλές τοιχογραφίες στον Βόλο, τα τελευταία δέκα χρόνια, χρησιμοποιώντας και εδώ μια ιδιαίτερη τεχνική γκράφιτι-χαρακτικού. O Kez είναι από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες γκράφιτι στην Ελλάδα, συνεργάζεται σε πολλά πρότζεκτ με την UrbanAct, έχει φιλοτεχνήσει εντυπωσιακές τοιχογραφίες στον Βόλο και μαζί με τους Same84 και Pupet φιλοτέχνησε έργο στον Άγιο Ευστράτιο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Χρώμα στη νησιά», που αφορούσε επίσης τους Λειψούς, τη Λέρο και τους Φούρνους.

ΒόλοςτοιχογραφίαγκραφίτιUrbanAct