Ελλάδα|18.09.2019 00:17

Νίκαια: Φόβοι και υποψίες για κύκλωμα εμπορίας βρεφών

Newsroom

Η υπόθεση ήρθε στην επιφάνεια όταν μια γυναίκα 19 ετών γέννησε στις 6 Σεπτεμβρίου στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ένα υγιέστατο αγοράκι βάρους δύο κιλών και 600 γραμμαρίων. 

Την απόπειρα αγοραπωλησίας του βρέφους στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha και - σύμφωνα με το ρεπορτάζ - οι Αρχές εξετάζουν υπόθεση εμπορίας βρέφους, αλλά και το ενδεχόμενο να πρόκειται για κύκλωμα εμπορίας βρεφών.

Όπως αποδείχθηκε η ταυτότητα που παρουσίασε η 19χρονη δεν ήταν η δική της, αλλά επρόκειτο για πλαστοπροσωπία.

Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου ειδοποίησαν τις Αρχές και η 19χρονη αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι το αγοράκι προοριζόταν για παράνομη υιοθεσία και η ταυτότητα ήταν με τα στοιχεία της γυναίκας που θα αγόραζε το βρέφος. Η κάτοχος, όμως, της συγκεκριμένης ταυτότητας αναζητείται και περιπλέκει την έρευνα ακόμη περισσότερο, αφού η διεύθυνση στην ταυτότητα παραπέμπει σε ένα χωράφι!

Κατά τις διαδικασίες δήλωσης του παιδιού, στο ληξιαρχείο, διαπίστωσαν ότι δεν ήταν το άτομο που αναφερόταν στην ταυτότητα», δήλωσε στον Alpha ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ίδια γυναίκα, η οποία είναι ανύπαντρη, έχει φέρει στον κόσμο άλλα τρία παιδιά από το 2015 μέχρι και σήμερα, γεγονός που βάζει σε υποψίες τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση και θα κληθούν να εξετάσουν πού βρίσκονται σήμερα τα παιδιά.  Η 19χρονη ως τηλέφωνο επικοινωνίας έδωσε έναν αριθμό που ανήκει σε τοπογράφο – μηχανικό, ο οποίος  - μιλώντας στον Alpha - δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την υπόθεση και ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία σχέση μαζί της, ενώ τόνισε ότι η Αστυνομία δεν επικοινώνησε μαζί του.

Όσο για το ολίγων ημερών βρέφος, εξακολουθεί να παραμένει στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

παράνομες υιοθεσίεςΓενικό Κρατικό Νίκαιαςκύκλωμα