Ελλάδα|18.09.2019 19:38

Χρυσή Αυγή: Από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στην εγκληματική οργάνωση και τη διάλυση (vid)

Newsroom

Δέκα ημέρες μετά τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα από τι στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Ρουπακιά, κορυφαία στελέχη της Χρυσής Αυγής συλλαμβάνονται με βάση το πόρισμα του εισαγγελέα. Θα βρεθούν αντιμέτωποι με πληθώρα κακουργηματικών πράξεων αλλά και με την πλέον σημαντική: Αυτή της εγκληματικής οργάνωσης. 

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ξεσπά στις τηλεοπτικές κάμερες ενώ μετά την πρώτη απολογία του αφήνεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Τουλάχιστον 30 στελέχη της Χρυσής Αυγής προφυλακίζονται για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Περισσότερες από δέκα δικογραφίες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη για το OPEN, μπαίνουν στο ανακριτικό μικροσκόπιο μεταξύ των οποίων η επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες και η επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ. 

Η δίκη των 69 κατηγορουμένων αρχίζει τον Απρίλιο του 2015. Κανένα από τα ηγετικά στελέχη δεν εμφανίζεται στο ακροατήριο. Τραγική φιγούρα η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα. 

Πάντως, στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου η Χρυσή Αυγή δεν μπήκε στη Βουλή. Και τώρα, μπορεί ο αρχηγός της οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος, να απείλησε ότι η Χρυσή Αυγή θα επιστρέψει πιο ισχυρή, όμως τα γραφεία της οργάνωσης κλείνουν το ένα μετά το άλλο

Ηλίας ΚασιδιάρηςΧρυσή ΑυγήΠαύλος ΦύσσαςΝίκος Μιχαλολιάκος