Ελλάδα|19.09.2019 10:54

ΕΚΠΑ: Μαθήματα ξένων γλωσσών με 200 ευρώ τον χρόνο

Newsroom

Διδασκαλία 25 ξένων γλωσσών -σε φοιτητές όχι μόνο του ΕΚΠΑ, αλλά και άλλων ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς και σε εργαζόμενους ή άλλους ενδιαφερόμενους- αλλά και προγράμματα μετάφρασης και ορολογίας προσφέρει το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του ΕΚΠΑ.

Παράλληλα, ειδικά προγράμματα και Εργαστήρια προσφέρονται και αυτή τη χρονιά από το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών, μια ανεξάρτητη και αυτοτελή εκπαιδευτική μονάδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα προγράμματα προσφέρονται με ιδιαίτερα χαμηλά δίδακτρα ― από 200€/χρόνο!

Στο Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του ΕΚΠΑ διδάσκονται 25 γλώσσες

Σήμερα, στο Διδασκαλείο διδάσκονται 25 γλώσσες, με ξεχωριστά τμήματα για όλα τα επίπεδα γλωσσομάθειας: Αγγλική, Αλβανική, Αιθιοπική, Αραβική, Βουλγαρική, Γαλλική, Γερμανική, Δανική, Ιαπωνική, Ινδική (Hindi – Σανσκριτική), Ισπανική, Ιταλική, Κινεζική, Κορεατική, Νορβηγική, Ολλανδική, Περσική, Πολωνική, Πορτογαλική, Ρωσική, Σερβική, Σουηδική, Τουρκική, Τσεχική και Φινλανδική.

Το έργο της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών επιτελείται επιτυχώς εδώ και δεκαετίες από το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών ιδρύθηκε το 1931 και αποτελεί σήμερα μια ανεξάρτητη και αυτοτελή ακαδημαϊκή μονάδα, η οποία προσφέρει προγράμματα διδασκαλίας ξένων γλωσσών ανωτέρου επιπέδου, υπό την αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εξαρχής σκοπός του Διδασκαλείου ήταν η διδασκαλία των ξένων γλωσσών, η οποία ωστόσο για πολλά χρόνια περιορίστηκε στη διδασκαλία των ευρύτερα ομιλουμένων, δηλαδή της Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής και Ιταλικής, στις οποίες προστέθηκαν αργότερα η Ισπανική και η Ρωσική.

Επιπλέον, προσφέρονται ειδικά προγράμματα για όποιον επιθυμεί να εξειδικευτεί στη γλώσσα, π.χ. στη μετάφραση, τη νομική ή την ιατρική ορολογία.

Το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών χορηγεί Βεβαίωση Παρακολούθησης και Βεβαίωση Σπουδών σε όσους ολοκληρώνουν επιτυχώς την παρακολούθηση του τμήματος στο οποίο έχουν εγγραφεί.

ξένες γλώσσεςΕΚΠΑ