Ελλάδα|19.09.2019 18:45

ΕΛ.ΑΣ.: Έτσι ζούσαν οι πρόσφυγες στα υπό κατάληψη κτίρια στην Αχαρνών (pics)

Newsroom

Μέσα σε δύσκολες συνθήκες ζούσαν οι πρόσφυγες στα υπό κατάληψη κτίρια που εκκενώθηκαν σήμερα στην Αχαρνών έπειτα από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. Όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία, στρώματα και κουβέρτες βρίσκονται στο πάτωμα. Αυτοσχέδια κρεβάτια και ντουλάπες είναι παντού. 

Αυτές οι φωτογραφίες αποτυπώνουν μόνο ένα μέρος από την καθημερινότητα των προσφύγων στα μέχρι πρότινος υπό κατάληψη κτίρια, στα οποία διαβιούσαν 96 παιδιά. 

Η επιχείρηση της Αστυνομίας - Βρέθηκαν και πιστόλια

Από την αστυνομική επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε νωρίς το πρωί για την εκκένωση του Τοσίτσειου Σχολείου, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σουρμελή - Αχαρνών και Μάγερ και ακόμη ενός κτιρίου στην οδό Αχαρνών 22, τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη από το έτος 2016, ανακοινώθηκε πως:

Μέσα στο κτίριο στην Αχαρνών 22 βρέθηκαν 90 αλλοδαποί, και συγκεκριμένα 21 άνδρες, 33 γυναίκες και 36 ανήλικοι, ενώ ένας από τους άνδρες αλλοδαπούς συνελήφθη για κατοχή μαχαιριών.

Ένα αυτοσχέδιο νοικοκυριό μέσα στο κτίριο

Μέσα στο κτίριο στη συμβολή των οδών Σουρμελή - Αχαρνών και Μάγερ εντοπίστηκαν 179 αλλοδαποί, και συγκεκριμένα 67 άνδρες, 50 γυναίκες και 62 ανήλικοι, ενώ κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, τα οποία θα εξεταστούν εάν είναι λειτουργικά ή ρεπλίκες, καθώς και φυσίγγια πυροβόλου όπλου.

Όλοι οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων τους.

Σημειώνεται ότι το ακίνητο στη συμβολή των οδών Σουρμελή - Αχαρνών και Μάγερ, γνωστό ως «Τοσίτσειο Σχολείο», ανήκει στη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, η επιφάνεια και των τεσσάρων επιπέδων του ανέρχεται σε 1.460 τ.μ. και πιθανολογείται ότι ανεγέρθηκε με σχέδια του Ερνέστου Τσίλλερ, ενώ μέχρι το έτος 2014 λειτουργούσε ως εκπαιδευτήριο.

κατάληψηπρόσφυγεςΤοσίτσειο ΣχολείοΑχαρνώναστυνομία