Ελλάδα|22.09.2019 17:20

Η εξώδικη διαμαρτυρία της Ειρήνης Σταματούδη - Η απάντηση του ethnos.gr

Newsroom

Στην εξώδικη διαμαρτυρία η κα. Σταματούδη αναφέρει:

Σε αυτήν συγκεκριμένα αναφέρει: «Δημοσίευμά σας με τίτλο «Μενδώνη: Σάλος με την επαναφορά της Σταματούδη στα πνευματικά δικαιώματα», το οποίο δημοσιεύτηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2019 στον ιστότοπό σας, αναφέρει στοιχεία ψευδή και άκρως δυσφημιστικά και συκοφαντικά για το πρόσωπό μου, τα οποία θίγουν την τιμή και την υπόληψή μου. Πιο συγκεκριμένα:

  1. Επιμένετε να χαρακτηρίζετε το ποσόν των 120.000 ευρώ που είχε εισπράξει ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) από την ΑΕΠΙ το 2008 όταν ήμουν διευθύντριά του, ως «δωρεά», «παρά το ότι ο βασικός ρόλος [της διευθύντρια] ήταν να την ελέγχει [την ΑΕΠΙ]». Γνωρίζετε όμως ότι υπάρχει η δικαστική απόφαση 491/2018 του Εφετείου Αθηνών 491/2018), με την οποία κρίθηκε και δικαστικώς ότι το ποσόν που εισέπραξε το 2008 ο ΟΠΙ δεν ήταν δωρεά αλλά εξόφληση οφειλής από την ΑΕΠΙ προς τον ΟΠΙ. Γνωρίζατε επίσης από Δελτίο Τύπου που ανήρτησα τον Αύγουστο του 2018 σε απάντηση δημοσιεύματός σας ότι ουδεμία εμπλοκή είχα με οποιαδήποτε δωρεά και ότι ουδέποτε υπέγραψα σχετικό έγγραφο. Επιτέλους πάψτε να αναπαράγετε αυτό το ψέμα, το οποίο εσείς ξεκινήσατε με συκοφαντικό δημοσίευμά σας στις 5 Αυγούστου 2018!
  2. Αναφέρετε ότι ωθήθηκα σε παραίτηση από την θέση της διευθύντριας του ΟΠΙ, διότι τα μέλη του δ.σ. του οργανισμού είχαν εισηγηθεί την αποπομπή μου μετά την δήθεν αποκάλυψή σας περί της ανύπαρκτης δωρεάς. Στην πραγματικότητα παραιτήθηκα για δέκα (10)! πολύ συγκεκριμένους λόγους αδιαφάνειας και μη χρηστής διοίκησης του δ.σ. του ΟΠΙ. Τα μέλη του δ.σ. του ΟΠΙ, που ήταν και μέλη του δ.σ. της Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης (ΕΥΕΔ) δεν είχαν δημοσιεύσει ούτε μία απόφαση της ΕΥΕΔ στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ! Σημειώνω ότι αυτή η παράνομη πρακτική εξακολουθεί μέχρι και σήμερα. Στον προϋπολογισμό του ΟΠΙ 2019 είχαν παραλειφθεί να αναφερθούν συγκεκριμένες δαπάνες. Οι ημέτεροι της προηγούμενης κυβέρνησης, χωρίς καμία σχέση με τα πνευματικά δικαιώματα, βρέθηκαν να λαμβάνουν ξαφνικά υπέρογκους μισθούς. Το προσωπικό της ΕΥΕΔ ελάμβανε αδικαιολόγητα υψηλότερους μισθούς σε σύγκριση με το προσωπικό του ΟΠΙ. Όσο πιο αδιαφανή ήσαν τα κριτήρια επιλογής προσωπικού της ΕΥΕΔ, τόσο υψηλότερες ήσαν και οι απολαβές τους. Επιπλέον το δ.σ. δεν κατέθεσε ως όφειλε επιβαρυντικό έγγραφο της ελεγκτικής εταιρείας Ernst & Young στον εισαγγελέα που σχετίζεται με την υπόθεση της ΑΕΠΙ. Η ΕΥΕΔ επέλεξε να μισθώσει από όλη την Αθήνα, το κτήριο της ΑΕΠΙ για γραφεία της… Το μισθωτήριο και το ύψος του μισθώματος παράμεναν κρυφά. Υποχρεώθηκαν και τα δημοσίευσαν λόγω της παραίτησής μου ενώ είναι ακόμη άγνωστο εάν έχει συμψηφισθεί το μίσθωμα με τις οφειλές που έχει η ΑΕΠΙ προς τον ΟΠΙ… Και οι 10 λόγοι είναι γνωστοί σε εσάς διότι το κείμενο της παραίτησής μου έλαβε ευρεία δημοσιότητα (βλ. https://www.kathimerini.gr/990144/article/epikairothta/ellada/hxhrh-paraithsh-stamatoydh-apo-ton-organismoy-pneymatikhs-idiokthsias).
  3. Διαστρέφετε πλήρως την πραγματικότητα δεδομένου ότι γνωρίζετε πολύ καλά ότι ηγήθηκα η ίδια τον έλεγχο στην ΑΕΠΙ μέσω της εταιρείας ορκωτών ελεγκτών Ernst & Young όταν ήμουν διευθύντρια στον ΟΠΙ. Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου προσωπικώς κατέθεσα αμέσως μόλις το παρέλαβα το πόρισμα του ελέγχου στον εισαγγελέα πριν καν κατατεθεί το πόρισμα αυτό από το Υπουργείο Πολιτισμού. Η ΑΕΠΙ διερευνάται σήμερα για επτά κακουργήματα λόγω του ελέγχου αυτού.

Με τη ρητή επιφύλαξη κάθε δικαιώματος μου

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ για τη δημοσίευση ανακριβών, κακόβουλων και συκοφαντικών για το πρόσωπό μου στοιχείων που θίγουν την τιμή και την υπόληψή μου.

ΣΑΣ ΚΑΛΩ να αποσύρετε άμεσα το επίμαχο δημοσίευμα από την ιστοσελίδα σας και από όποιον ιστότοπο που διαχειρίζεστε ή ελέγχετε (έντυπα συμβατικά ή ηλεκτρονικά) καθώς και οποιοδήποτε άλλο δημοσίευμα αναφέρεται στο πρόσωπό μου σε σχέση με δήθεν αποδοχή δωρεάς και απομάκρυνσής μου από τον ΟΠΙ λόγω δήθεν ατασθαλιών ή παρατυπιών.

ΣΑΣ ΚΑΛΩ όπως δημοσιεύσετε το παρόν (ως απάντησή μου) ολόκληρο και χωρίς καμία περικοπή με τον ίδιο τρόπο και στο ίδιο μέσο και σημείο που δημοσιεύθηκε το αρχικό συκοφαντικό σας άρθρο προς αποκατάσταση της αληθείας.

Άλλως θα προβώ σε κάθε νόμιμη δικαστική ενέργεια για την προστασία των έννομων συμφερόντων μου».

Η απάντηση του ethnos.gr

Το ethnos.gr δηλώνει ότι ουδεμία πρόθεση είχε να προσβάλλει την τιμή και την υπόληψη της κας Σταματούδη.

Ωστόσο, μετά την εξώδικη διαμαρτυρία της, δεν μπορεί παρά να θέσει τα παρακάτω εύλογα ερωτήματα:

  1. Γιατί αποφάσισε να στείλει την εξώδικη διαμαρτυρία  τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και όχι μετά το ρεπορτάζ της 5ης Αυγούστου του 2018, το οποίο βασίστηκε σε στοιχεία που ρητά εμφάνιζαν ως δωρεά το ποσό των 120.000 ευρώ; Αραγε, τότε δεν είχε θιχτεί από το σχετικό ρεπορτάζ του «Εθνους της Κυριακής»;
  2. Η ιστοσελίδα μας δεν είχε λάβει γνώση της υπ΄αριθμ. 491/2018 απόφασης του Εφετείου Αθηνών, η οποία δημοσιεύτηκε δύο μήνες μετά το δημοσίευμα του «Εθνους της Κυριακής» και έκρινε τελικά ότι το ποσό των 120.000 ευρώ καταβλήθηκε έναντι οφειλής της ΑΕΠΙ προς τον ΟΠΙ και όχι ως δωρεά. Αραγε, για ποιο λόγο η κα. Σταματούδη δεν διαμαρτυρήθηκε εξωδίκως όλο αυτό το διάστημα, με δεδομένο ότι είχε στα χέρια της την απόφαση του Εφετείου Αθηνών;
  3. Θα μπορούσε η κα. Σταματούδη να μας απαντήσει στο εξής απλό: Εχει η ίδια μια εξήγηση για το γεγονός ότι ένα τιμολόγιο με αντίστοιχο ποσό (120.000 ευρώ) εκδόθηκε με περιγραφή «δωρεά» ενώ, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση ήταν έναντι οφειλής της ΑΕΠΙ;
ΑΕΠΙ