Ελλάδα|23.10.2018 19:07

Κόντρα ξενοδόχων Θεσσαλονίκης με την Πανελλήνια Ομοσπονδία

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

«Πόλεμος» μεταξύ της διοίκησης των ξενοδόχων της Θεσσαλονίκης και αυτής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων ξέσπασε με αφορμή την κατάθεση από τη δεύτερη των μητρώων ξενοδοχείων – μελών της στο Υπουργείο Εργασίας, με αφορμή την επεκτασιμότητα της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Με ομόφωνη απόφαση των μελών της, η οποία λήφθηκε κατά τη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευση, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την ΠΟΞ, σημειώνοντας ότι η παράδοση των μητρώων έγινε χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τα μέλη της και χωρίς ανταλλάγματα από τη διαπραγμάτευση. Οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης σημειώνουν ακόμα ότι αυτό έγινε «παρ’ όλο που η σχετική ερμηνευτική εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας δίνει τη δυνατότητα στην εργοδοτική οργάνωση να μην υποβάλλει τα μητρώα των μελών της με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κηρυχθεί η συλλογική σύμβαση ως υποχρεωτική».

Τέλος, κάνουν λόγο για καταστροφικές συνέπειες σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας από την εφαρμογή της επέκτασης της συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Θεσσαλονίκηξενοδοχεία