Ελλάδα|24.09.2019 15:59

Τραγωδία στη Μόρια: Πώς οδηγός φορτηγού πάτησε το 5χρονο προσφυγόπουλο

Newsroom

Ασύλληπτη τραγωδία στη Μόρια της Λέσβου, με θύμα ένα 5χρονο παιδί από το Αφγανιστάν, που βρήκε τραγικό θάνατο κάτω από τις ρόδες φορτηγού αυτοκινήτου, την ώρα που έπαιζε, κρυμμένο μέσα σε χαρτοκιβώτιο.

Το δυστύχημα έγινε στις 11:30 το πρωί της Τρίτης στον δρόμο που οδηγεί στη Μόρια, στο ύψος του παρεκκλησίου του Αγίου Ιωάννη, που βρίσκεται μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Εκεί βρίσκονται οι εγκαταστάσεις ενός παλιού ξυλουργείου, που χρησιμοποιείται από ΜΚΟ για τη διανομή ρούχων σε πρόσφυγες. Ακριβώς δίπλα λειτουργεί επιχείρηση χονδρικού εμπορίου. Οπως είπε στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μόριας, Γιάννης Μαστρογιάννης, ο οδηγός του φορτηγού, που είχε πάει στη συγκεκριμένη επιχείρηση για κάποια προμήθεια, πάτησε ένα χαρτοκιβώτιο, βγαίνοντας από τις εγκαταστάσεις.

Δεν υπολόγιζε ότι μέσα στο χαρτοκιβώτιο βρισκόταν κρυμμένο το 5χρονο αγόρι από το Αφγανιστάν, προφανώς στη διάρκεια παιχνιδιού με άλλα προσφυγόπουλα. Το παιδί βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ ο οδηγός του φορτηγού, που ήταν σε κατάσταση-σοκ, προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης, όπου δίνει κατάθεση.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό διερευνώνται από την Αστυνομία με τη λήψη καταθέσεων από αυτόπτες μάρτυρες. Παράλληλα ερευνώνται το ιδιοκτησιακό καθεστώς της συγκεκριμένης εγκατάστασης και ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείται από τη ΜΚΟ.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του νέου περιφερειάρχη Βόρειου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, έκλεισε πριν από λίγες μέρες ο παρακείμενος στο ΚΥΤ της Μόριας χώρος της πρώην Κάβας Σάντο, που χρησιμοποιούνταν από δανέζικη ΜΚΟ ως χώρος αναψυχής και παιδότοπος για γυναίκες και παιδιά.

Μόριαπρόσφυγεςπαράτυποι μετανάστεςανήλικος