Ψάχνουν ακόμη τη 2,5 ετών Αθηνά, αλλά απενεργοποίησαν το amber alert
NewsroomΈπειτα από εισαγγελική εντολή το «Χαμόγελο του Παιδιού» αποσύρει το amber alert για τη γονική αρπαγή του 2,5 ετών κοριτσιού, παρότι δεν έχει βρεθεί. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «καθώς η Αθηνά Χιτζάζι, 2,5 ετών, δεν έχει βρεθεί ακόμη, "Το Χαμόγελο του Παιδιού" θα προχωρήσει, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, στην απενεργοποίηση του amber alert. Ωστόσο συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της».
Η επίσημη ενημέρωση του «Χαμόγελου»
Στις 20/09/2019, και ώρα 18:00, ο πατέρας της ανήλικης Αθηνάς Χιτζάζι, 2,5 ετών, απέκρυψε τον τόπο διαμονής της ανήλικης και αρνήθηκε να την επιστρέψει στη μητέρα της. Το «Χαμόγελο» προχώρησε στην ενεργοποίηση του amber alert στις 22/9/2019, κατόπιν εισαγγελικής εντολής.
«Το Χαμόγελο» με τη βοήθεια των ΜΜΕ, των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων