Ελλάδα|26.09.2019 15:02

Κατερίνη: Χειροπέδες σε γυναικολόγο με «φακελάκι» 500 ευρώ για τοκετό με καισαρική

Newsroom

Γυναικολόγος του νοσοκομείου Κατερίνης συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για «φακελάκι» 500 ευρώ που ζήτησε και πήρε από εγκυμονούσα γυναίκα για τοκετό με καισαρική τομή.

Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν την γυναικολόγο με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, το βράδυ της Τρίτης, στο ιδιωτικό της ιατρείο στην Κατερίνη, το οποίο σύμφωνα με πηγές του νοσηλευτικού ιδρύματος διατηρούσε παράτυπα, καθώς ήταν πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο νοσοκομείο της πόλης.

Εδώ και καιρό η διοίκηση του νοσοκομείου είχε δεχτεί σειρά ανώνυμων καταγγελιών, τόσο προφορικά όσο και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για φαινόμενα χρηματισμού γιατρών στη Γυναικολογική Κλινική. Για αυτές είχε ενημερώσει τόσο το υπουργείο Υγείας, μέσω της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, όσο και την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας.

Πριν από λίγες μέρες έγινε η πρώτη επώνυμη και ενυπόγραφη καταγγελία από γυναίκα που είχε εισαχθεί για τοκετό κατά συγκεκριμένης γυναικολόγου, η οποία ζήτησε 500 ευρώ για να πραγματοποιήσει τη γέννα. Ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες Αρχές και στήθηκε «παγίδα» στο ιδιωτικό ιατρείο της γιατρού, όπου συνελήφθη μετά την παραλαβή του ποσού.

«Το υπουργείο Υγείας έχει τη βούληση να πατάξει τέτοια φαινόμενα και έχει ζητήσει από εμάς τους διοικητές να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να εκλείψουν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ήμασταν σε συνεργασία η διοίκηση του νοσοκομείου, η 3η Υγειονομική Περιφέρεια και οι Εσωτερικές Υποθέσεις της αστυνομίας», είπε στο ethnos.gr ο διοικητής του νοσοκομείου Κατερίνης, Ανέστης Μυστρίδης.

γιατρόςφακελάκιχειροπέδεςΚατερίνη