Ελλάδα|30.09.2019 17:41

Μεγάλη επιχείρηση με συλλήψεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Newsroom

Σε κλοιό στελεχών του λιμεναρχείου που ερευνούν μεγάλη υπόθεση χρηματισμού βρίσκεται το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο επίκεντρο της έρευνας, που έχει ξεκινήσει πριν δύο εβδομάδες, έχουν βρεθεί οι έξι πλοηγοί που υπάρχουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης καθώς και ο κεντρικός λιμενάρχης. Την έρευνα διενεργεί η Ενιαία Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ για την πορεία της ενημερώνονται και οι εισαγγελικές αρχές. Οπως προκύπτει από πηγές στο χώρο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, το κύκλωμα έβαζε σε κάθε πλοίο πολύ περισσότερα ρυμουλκά απ΄ όσα χρειάζονταν ενώ ερευνάται και το ενδεχόμενο να άλλαζαν την ώρα που πλεύριζαν τα πλοία στο λιμάνι κι έτσι παρανέβαιναν ουσιαστικά στη σειρά προτεραιότητας που υπήρχε για την εξυπηρέτησή τους.

Σήμερα το πρωί στελέχη του λιμενικού έφτασαν μαζικα στο λιμάνι και σταμάτησαν κάθε κίνηση έτσι ώστε να κάνουν την απαιτούμενη έρευνα και τις προσαγωγές και συλλήψεις. Σύμφωνα με πληρφορίες κάποιοι από τους πλοηγούς πρόλαβαν να φύγουν από το χώρο του λιμένα για να γλυτώσουν τη σύλληψη.

Το αποτέλεσμα είναι σήμερα στο λιμάνι να μην κινείται κανένα πλοίο. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη η διοίκηση της ΟΛΘ είναι σε συνεννόηση με υπουργείο Ναυτιλίας για να λυθεί το πρόβλημα με τους πλοηγούς το συντομότερο δυνατό. Ηδη σήμερα κατάφερε να εξασφαλίσει την έλευση στο λιμάνι δύο πλοηγών από άλλη πόλη ενώ και αύριο αναμένεται να έρθουν άλλα 1-2 άτομα προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΛΘ επισημαίνει: «Η διοίκηση της ΟΛΘ ευχαριστεί την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την άμεση ανταπόκριση και την επίλυση του ζητήματος που προέκυψε με τα στελέχη του πλοηγικού σταθμού. Ανεξάρτητα με την εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης, προκύπτει η ανάγκη να εξεταστεί η αναδιοργάνωση του τρόπου λειτουργίας με τον οποίο διενεργούνται οι λιμενικές πλοηγήσεις στη χώρας μας».  

Λιμάνι Θεσσαλονίκης