Ελλάδα|01.10.2019 16:15

Λιμάνι Θεσσαλονίκης: Δικογραφία 2.000 σελίδων για τη δράση του κυκλώματος με τις μίζες

Newsroom

Απίστευτες διαστάσεις έχει αρχίσει να παίρνει η αποκάλυψη του κυκλώματος χρηματισμού που λειτουργούσε σύμφωνα με τις διωκτικές Αρχές στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αλλά πιθανά και σε άλλα λιμάνια της χώρας.

Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί και οδηγούνται στον εισαγγελέα 19 άτομα, ενώ συνολικά στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται 22-23 άτομα. Η δικογραφία-μαμούθ που έχει συνταχθεί για την υπόθεση ξεπερνάει τις 2.000 σελίδες και περιλαμβάνει πλήθος ηχογραφημένων συνομιλιών μεταξύ των μελών του κυκλώματος τα οποία απαιτούσαν υψηλά χρηματικά ποσά και μίζες για την εξυπηρέτηση των πλοίων. Επίσης, έχουν κατασχεθεί έγγραφα, χρήματα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Ανάμεσα στα άτομα που οδηγούνται στον εισαγγελέα είναι και τέσσερις εφοπλιστές οι οποίοι μετείχαν στο κύκλωμα.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι συλληφθέντες είναι σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμορία, δωροδοκία και νομιμοποίηση παράνομων εσόδων. Οι διωκτικές Αρχές πάτησαν γκάζι και άρχισαν να τρέχουν την υπόθεση από τον περασμένο Μάιο μετά την ενοποίηση των ενοποίηση των Εσωτερικών Υποθέσεων ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικού Σώματος.

Ο τζίρος από την εγκληματική οργάνωση υπολογίζεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, με ταυτόχρονη διακίνηση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Υπολογίζεται πως μόνο μέσα σε ένα τρίμηνο για τα πλοία που διακινήθηκαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τα ποσά από τις μίζες μπορεί να άγγιζαν και το 1 εκατ. ευρώ. 

Λιμάνι Θεσσαλονίκης