Ελλάδα|07.10.2019 18:12

Γιώργος Γερμενής στη δίκη της Χρυσής Αυγής: «Ο Ρουπακιάς είναι ηλίθιος»

Σοφία Σπίγγου

«Ηλίθιο» χαρακτήρισε τον Γιώργο Ρουπακιά ο Γιώργος Γερμενής κατά την απολογία του, λέγοντας ότι η δολοφονία Φύσσα ήταν αποτέλεσμα «καβγά ανάμεσα σε δυο παρέες και χάθηκε ένας άνθρωπος, ένας χριστιανός».

Μάλιστα, εξήγησε στο δικαστήριο και το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε για εκείνη τη νύχτα: «Μέχρι σήμερα δεν έχω καταλήξει στο τι έχει γίνει. Δύο παρέες τσακώνονταν και ένας ηλίθιος έκανε αυτό που δεν έπρεπε. Ένα τέτοιο πράγμα έστειλε το κόμμα στα κάτεργα. Μέχρι σήμερα δεν έχω μάθει τι έχει συμβεί».

Πρόεδρος: Το ξέρατε ότι αυτός ο «ηλίθιος», όπως λέτε, και ορισμένοι από την «παρέα» του ήταν σε τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής; Θα επηρέαζε τη συνέχειά σας στο κόμμα;

Κατηγορούμενος: Θα γινόμουν έξω φρενών και θα έψαχνα τι γινόταν. Στη φυλακή ρωτούσα, αλλά δεν έβγαζα άκρη. Εδώ κατηγορούμαστε για εγκληματική οργάνωση και υπάρχει μία δολοφονία αυτού του χριστιανού. Καμία άλλη δολοφονία. 

Στη συνέχεια της απολογίας του ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για «πολιτική δίωξη» και αρνήθηκε την παρουσία του σε επεισόδια με πρωταγωνιστές μέλη της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, ο πρώην βουλευτής χαρακτήρισε «μύθο με στόχο της διάλυση του κόμματος από τον Σαμαρά» το παραπεμπτικό βούλευμα», ενώ ανέφερε ότι αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή μετά τις εκλογές του 2019, χωρίς να εξηγήσει τους λόγους αποχώρησής του.

Για «ατυχή δήλωση που δημιούργησε αίσθηση» έκανε λόγο ο Γιώργος Γερμενής σχετικά με την ανάληψη πολιτικής ευθύνης από τον Νίκο Μιχαλολιάκο. «Ο αρχηγός θεώρησε ότι θα αναλάβει το πολιτικό κόστος μάλλον, το οποίο ήταν καταστροφικό και οδήγησε στις φυλακίσεις μας για μια δολοφονία που αλίμονο αν ήξερε κάποιος από εμάς κάτι» ανέφερε.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της απολογίας του Γερμενή υπήρξε ένταση με την έδρα όταν ο κατηγορούμενος ανέφερε: «Έχετε να με ρωτήσετε κάτι για τις κατηγορίες; Αυτά να απαντήσω», με την πρόεδρο να απαντά «δεν θα θέσετε εσείς τους όρους των ερωτήσεων του δικαστηρίου».

Χρυσή Αυγήδίκη Χρυσής ΑυγήςΓιώργος Ρουπακιάς