Ελλάδα|11.10.2019 15:19

Κόνιτσα Με ερπυστριοφόρο έσκαβαν για αρχαία και λίρες σε φαράγγι (pics)

Newsroom

Με ερπυστριοφόρο σκαπτικό και άλλα βαριά οχήματα, γεννήτριες και ειδικό εξοπλισμό, τέσσερις Αλβανοί έσκαβαν σε φαράγγι στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, αναζητώντας αρχαία αντικείμενα και λίρες από την εποχή της τουρκοκρατίας.

Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Κόνιτσας, που μαζί με συνοριοφύλακες της περιοχής και αστυνομικούς της FRONTEX δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους την Πέμπτη, όταν κατέβηκαν στο Φαράγγι Σκορδιλίου στα Καβάσιλα Κόνιτσας και αντίκρισαν την ομάδα των τεσσάρων επίδοξων χρυσοθήρων και αρχαιοκαπήλων και την επιχείρηση «επαγγελματικού» τύπου που είχαν στήσει στην παραποτάμια περιοχή.

Οι τέσσερις άνδρες, ηλικίας 27, 37, 38 και 42 ετών είχαν κατεβάσει στο φαράγγι ολόκληρο ερπυστριοφόρο σκαπτικό μηχάνημα (τσάπα) και ειδικό εξοπλισμό, αναζητώντας όπως είπαν οι ίδιοι αρχαία αντικείμενα και κρυμμένο θησαυρό, αποτελούμενο από χρυσά νομίσματα, που είχαν ακούσει ότι βρισκόταν στην περιοχή.

Οι αστυνομικοί τους πέρασαν χειροπέδες και κατέσχεσαν συνολικά το ερπυστριοφόρο σκαπτικό, ένα φορτηγό όχημα μικρού ανοικτού τύπου, μια βενζινοκίνητη γεννήτρια ρεύματος, μια βενζινοκίνητη αντλία αναρρόφησης υδάτων, πέντε προβολείς λιθίου, τέσσερις σωλήνες άντλησης υδάτων, διάφορα εργαλεία και ένα κινητό τηλέφωνο.

Από τον έλεγχο των στοιχείων των συλληφθέντων διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 27χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας Αιγίου για διακεκριμένη κλοπή κατ΄ εξακολούθηση, καθώς και απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, με την οποία είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 18 μηνών για κλοπή. 

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέας, ενώ την υπόθεση ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας.

χρυσές λίρεςΚόνιτσααρχαία