Ελλάδα|16.10.2019 09:35

Επιχείρηση της Αστυνομίας σε δύο καταλήψεις στα Εξάρχεια

Newsroom

Σε δύο καταλήψεις επιχειρεί αυτή την ώρα η ΕΛ.ΑΣ. Η μία είναι στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το τρίτο κτίριο στη συγκεκριμένη οδό που τελεί υπό κατάληψη. Στο κτίριο της Σπυρίδωνος Τρικούπη, υπάρχει αρκετός κόσμος, στην πλειονότητά τους πρόσφυγες και μετανάστες, και αναμένεται να ακολουθηθεί η γνωστή διαδικασία, βάσει της οποίας θα επιβιβαστούν σε λεωφορεία, θα καταγραφούν στο Αλλοδαπών και ακολούθως θα προωθηθούν σε δομές φιλοξενίας.

Το άλλο κτίριο είναι αυτό στη Θεμιστοκλέους, που έκαναν «ντου» οι λιμενικοί, όμως, ύστερα από συμπλοκές με αντιεξουσιαστές, τράπηκαν σε φυγή, ενώ τους πήραν μεταξύ άλλων και ένα υπηρεσιακό όπλο.

Οι πρωτοφανείς εικόνες ακόμη και για το «άβατο» των Εξαρχείων είχαν καταγραφεί ένα βράδυ του περασμένου Απριλίου, με ομάδα λιμενικών και ενός εισαγγελικού λειτουργού να έρχονται αντιμέτωποι με 50 κουκουλοφόρους, αρκετοί εκ των οποίων ήταν ένοπλοι. Μάλιστα, οι άγνωστοι δράστες είχαν μαχαιρώσει έναν λιμενικό τρεις φορές στο μηρό, ενώ τραυμάτισαν ακόμα έναν με γροθιές.

καταλήψειςαστυνομική επιχείρησηλιμενικοίΕξάρχεια