Ελλάδα|16.10.2019 17:32

Κασιδιάρης: Υπήρχε εντολή να διωχθεί η Χρυσή Αυγή για τη δολοφονία Φύσσα

Σοφία Σπίγγου

Επιτιθέμενος στον αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας, αποδεχομένος ότι υπάρχουν επιμέρους εγκλήματα και αρνούμενος την εμπλοκή της Χρυσής Αυγής στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο πρώην βουλευτής της ΧΑ ολοκλήρωσε την απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

«Το κόμμα δεν γίνεται να ευθύνεται για μια εγκληματική πράξη ενός μέλους, οπαδού ή βουλευτή του» σχολίασε ο κατηγορούμενος, φέρνοντας δε ως παράδειγμα τις υποθέσεις Τεμπονέρα και Τσοχατζόπουλου: «Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, και να διώκεται το κόμμα σήμερα». Μάλιστα, άφησε «αιχμές» προς συγκατηγορουμένους του, λέγοντας ότι «το κόμμα δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα αδικήματα. Η Δικαιοσύνη μπορεί να καταλήξει ότι κάποιο μέλος, οπαδός, βουλευτής του κόμματος μπορεί να έπραξε κάτι, αλλά δεν ευθύνεται το κόμμα για κάποια εγκληματική πράξη. Επιμέρους εγκλήματα υπάρχουν. Όμως, υπήρχε συγκεκριμένη εντολή να διωχθούν όλοι οι βουλευτές. Τα περιστατικά της δικογραφίας οφείλουν να διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη».

Πάρεδρος: Δηλαδή, όλα αυτά στήθηκαν από παρακρατικές οργανώσεις για να τα φορτώσουν στη Χρυσή Αυγής Ήταν όλα ένα στημένο σχέδιο μέχρι την ανθρωποκτονία Φύσσα;

Κατηγορούμενος: Εγώ είπα για σκευωρία και την τεκμηρίωση με αποδεικτικό υλικό. Υπάρχουν επιμέρους εγκλήματα, αλλά υπήρχε συγκεκριμένη πολιτική για να διωχθούν όχι οι κατηγορούμενοι των εγκλημάτων, αλλά όλοι οι βουλευτές.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής επαναλάμβανε πως οι κατηγορίες είναι «κατασκευασμένες από πολιτικούς κύκλους με στόχο να ανακοπεί η ανοδική πορεία της Χρυσής Αυγής», ενώ αρνήθηκε ότι γνώριζε τον Γιώργο Ρουπακιά. «Η Χρυσή Αυγή έχει καταδικάσει από την πρώτη στιγμή τη δολοφονία με την οποία δεν έχει καμία σχέση. Αν τότε ήξερα τη δικογραφία, θα καταδίκαζα διπλά, γιατί χάθηκε ένας συμπολίτης μας και όλοι θλιβόμαστε και αγανακτούμε γι' αυτό, ενώ παράλληλα δόθηκε το έναυσμα για να διωχθεί ένα κόμμα και να καταστραφούν ζωές».

Λίγο αργότερα, ο στενός συνεργάτης του Νίκου Μιχαλολιάκου αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του αναπληρωτή εισαγγελέα Γρ. Κωνσταντέλλου, ισχυριζόμενος πως δεν στοχεύει στην αποκάλυψη της αλήθειας. «Έχει απόλυτη και σφαιρική γνώση όλων των παράνομων ενεργειών του εισαγγελέα Ντογιάκου και δεν στοχεύει στην αποκάλυψη της αλήθειας, αλλά στη συγκάλυψη του εγκλήματος».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης έκανε λόγο για μάρτυρες «στημένους», ενώ υπεραμύνθηκε των συσσιτίων, τα οποία ονομάτισε ως «συσσίτια αγάπης και αλληλεγγύης για τους Έλληνες» και χαρακτήρισε «συκοφαντία» την ύπαρξη ταγμάτων εφόδου.

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Κούζηλος θα απολογηθεί την Παρασκευή, ενώ την Πέμπτη σειρά έχουν οι πρωην βουλευτές Ματθαιόπουλος και Κουκούτσης.

Παύλος Φύσσαςδίκη Χρυσής ΑυγήςΗλίας Κασιδιάρης