Ελλάδα|21.10.2019 13:09

Βίντεο-ντοκουμέντο του ethnos.gr: Πώς «χτυπούσαν» οι ληστές των χρηματοκιβωτίων

Αλέξανδρος Καλαφάτης

Τουλάχιστον 145 επιθέσεις έχει πραγματοποιήσει η διαβόητη συμμορία των χρηματοκιβωτίων, της οποίας μέλη είχαν συλληφθεί σε γλέντι αρραβώνα το 2017, έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας με την κωδική ονομασία  «Strongbox».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Έθνους της Κυριακής», τριάμισι χρόνια μετά τον… αξέχαστο αρραβώνα, οι αστυνομικοί ήρθαν ξανά πρόσωπο με πρόσωπο με έναν από τους διαβόητους ληστές, και συγκεκριμένα με τον αδελφό του γαμπρού. Ο 31χρονος έφτιαξε τη δική του συμμορία μετά την αποφυλάκισή του και συνέχισε την παλιά του «τέχνη» στην αρπαγή χρηματοκιβωτίων. Ο… μετρ των ληστειών «χτύπησε» μαζί με τους συνεργούς του πρατήριο υγρών καυσίμων στην Κόρινθο.

«Σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιο, ακινητοποίησαν τον υπάλληλο και του έκλεψαν το αυτοκίνητο. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν προς τον Ασπρόπυργο, έκαψαν το όχημα και συνέχισαν τη διαφυγή τους με άλλο αυτοκίνητο μάρκας Toyota Corolla.

Όπως φαίνεται από το παρακάτω βίντεο  που φέρνει στη δημοσιότητα το ethnos.gr οι κακοποιοί όταν δεν μπόρεσαν να φορτώσουν το χρηματοκιβώτιο σε αυτοκίνητο τότε προσπάθησαν να το παραβιάσουν με διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, μέχρι και με βαριοπούλες.

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι κατά την διάρκεια της δράσης τους φαίνονται να μην ενδιαφέρονται για τα κλειστό κύκλωμα ασφαλείας που υπάρχουν στον χώρο και καταγράφουν τις κινήσεις τους, καθώς όλες τις φορές φορούν κουκούλες ή ακόμα και μάσκες, ενώ δεν αφήνουν αποτυπώματα γιατί φορούν πάντα γάντια.

χρηματοκιβώτιαληστές