Ελλάδα|21.10.2019 15:33

Μετρό Θεσσαλονίκης: Παράταση προθεσμίας παράδοσης του έργου το 2025

Newsroom

Στα χέρια του προέδρου της Αττικό Μετρό ΑΕ, Νίκου Ταχιάου, βρίσκεται αίτημα της αναδόχου εταιρείας για παράδοση του έργου το 2025, και όχι το 2023, που έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.  

«Ήδη εδώ και μία βδομάδα ο ανάδοχος έχει υποβάλει αίτημα στην Αττικό Μετρό για παράταση συνολικής προθεσμίας του έργου μέχρι τον Μάρτιο του 2025, εφόσον συνεχίσει με τους σημερινούς ρυθμούς και με τη λύση η οποία είναι εν ισχύι, και μην εκπλαγείτε, δεν είναι η λύση της in situ παραμονής των αρχαιοτήτων» είπε ο κ. Ταχιάος.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό σε ημερίδα που πραγματοποιεί τη Δευτέρα (21/10) η εφημερίδα «Μακεδονία», με τίτλο «Σχέδιο Θεσσαλονίκης», το καλοκαίρι του 2020 θα ολοκληρωθεί η επιδομή κατά μήκος όλης γραμμής, ενώ οι δοκιμές θα ξεκινήσουν μετά το καλοκαίρι του 2020. Ο Νίκος Ταχιάος επανέλαβε ότι κακώς ενοχοποιείται η απόσπαση των αρχαίων από τον σταθμό Βενιζέλου.

«Σε καμία περίπτωση δεν διακινδυνεύεται η ακεραιότητα των ευρημάτων περισσότερο απ’ ό,τι θα το διακινδύνευε η in situ παραμονή. Ο τυχόν κίνδυνος από την απόσπαση θα ήταν, στη χειρότερη περίπτωση, ισοδύναμος με την in situ παραμονή» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η λύση της απόσπασης και επανατοποθέτησης θα έχει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα με αυτό που θα ήταν εάν ήταν εφικτή η λύση της in situ παραμονή».

Αττικό ΜετρόΝίκος Ταχιάοςμετρό θεσσαλονίκης