Ελλάδα|26.11.2018 07:59

Γιάννης Καλλιάνος: Η «Πηνελόπη» αγρίεψε και μοιράζει καταιγίδες

Newsroom

Η «Πηνελόπη» έχει επισκεφτεί τη χώρα με άγριες διαθέσεις κι επηρεάζει σχεδόν ολόκληρη την επικράτεια. Η κακοκαιρία έχει επηρεάσει ήδη το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Από τις μεσημεριανές ώρες και μετά οι βροχές και οι καταιγίδες σταδιακά θα περιοριστούν κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στη Δυτική Κρήτη, διατηρώντας κατά τόπους σχετικά έντονο χαρακτήρα.

Στην Αττική βρέχει από το πρωί, ενώ στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός τις πρώτες πρωινές ώρες ήταν πιο «γλυκός». Στα πελάγη οι άνεμοι είναι νότιας διεύθυνσης με εντάσεις έως 7 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ.

Την Τρίτη, βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στο Ανατολικό Αιγαίο, ενώ θα πέσουν και χιόνια στα βόρεια ορεινά. Την Τετάρτη παροδικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και πάλι σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα, οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις, εντάσεως έως 9 μποφόρ, ενώ θα μετατραπούν και σε βοριάδες.

βροχέςκαιρόςΠηνελόπηπρόγνωσηκακοκαιρία