Ελλάδα|26.11.2018 16:14

Έπιασαν τους «ληστές των Τρικάλων»

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Περισσότερα από 370.000 ευρώ είναι η συνολική λεία εγκληματικής ομάδας, που προχωρούσε σε συστηματική διάπραξη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων σε διάφορες περιοχές των Τρικάλων. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί από την αστυνομία δέκα άτομα, ηλικίας από 26 έως 48 ετών και εξιχνιάσθηκαν δώδεκα περιπτώσεις ληστειών και κλοπών, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που έγιναν σε σπίτια. 

Η αστυνομία διαπίστωσε ότι η εγκληματική ομάδα συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τα τέλη Αυγούστου του 2017. Σε ό,τι αφορά τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της σπείρας μετέβαιναν συνήθως τις πρωινές ώρες με οχήματα σε περιοχές του νομού Τρικάλων και κατόπτευαν οικίες, πρόσφορες για διάρρηξη. 

Νοίκιαζαν τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν με στοιχεία συγγενικών τους ή άλλων προσώπων και τα άλλαζαν μεταξύ τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να γίνει πιο δύσκολος ο εντοπισμός τους. Επίσης, κάλυπταν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και φορούσαν γάντια.

Αφού αντλούσαν πληροφορίες σχετικά με την περιουσιακή κατάσταση των ιδιοκτητών, εισέρχονταν στις οικίες που επέλεγαν, διαρρηγνύοντας με ιδιαίτερη προσοχή σημεία εισόδου, προκειμένου να μη γίνονται αντιληπτοί από τα εγκατεστημένα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας τους. Έκλεβαν κυρίως χρηματικά ποσά, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή, η συνολική αξία των οποίων εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 370.000 ευρώ.

Εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της ομάδας, το διάστημα από 20 Αυγούστου 2017 έως 16 Σεπτεμβρίου 2018, διέπραξαν οκτώ ληστείες, από τις οποίες  οι τρεις τετελεσμένες και οι πέντε απόπειρες, καθώς και τέσσερις κλοπές. 

Σε έρευνες της αστυνομίας στα σπίτια των δραστών σε Τρίκαλα, Καρπενήσι και Αθήνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.845 ευρώ, ένας σουγιάς, μία πτυσσόμενη ράβδος, δύο κουκούκες full face, εικόνες, κοσμήματα, τιμαλφή και άλλα κλεμμένα αντικείμενα.

Τρίκαλα