Ελλάδα|08.11.2019 15:22

Χάρης Θεοχάρης: «Αγκάθια» Brexit και Thomas Cook

Ντέπη Χιωτοπούλου

«Τα  πρώτα μηνύματα που πήραμε από την Διεθνή Εκθεση Τουρισμού στο Λονδίνο, με ουσιαστική την παρουσία της χώρας μας, είναι θετικά, συγκρατημένα αισιόδοξα» δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, πριν λίγη ώρα, στο πλαίσιο της παρουσίας του στη γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ Helexpo.

Brexit και Thomas Cook

Ο κ. Θεοχάρης επισήμανε το ζήτημα της αβεβαιότητας από τη βρετανική αγορά, λόγω brexit, «αλλά και το πώς θα μαζευτούν η πτώχευση της Thomas Cook και ότι έχει αφήσει πίσω της» ανέφερε προσθέτοντας ότι είναι δυο ζητήματα τα οποία είναι αγκαθώδη και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η χώρας έχει ένα πολύ ισχυρό brand, ένα ισχυρό τουριστικό προϊόν που προκαλεί το ενδιαφέρον παγκοσμίως.

Σ’ ότι αφορά την παρουσία του στη γενική συνέλευση της ΠΟΞ, επισήμανε ότι η ΠΟΞ αποτελεί πυλώνα του τουριστικού προϊόντος, «είναι ένας εταίρος πολύ σημαντικός για εμάς, και θα συζητήσουμε τα πλάνα για την επόμενη χρονιά».

City break

Σ’ ότι αφορά τη Βόρεια Ελλάδα, ο κ. Θεοχάρης επισήμανε ότι έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα, «αναδεικνύουμε τη Θεσσαλονίκη ως city break προορισμό, αναδεικνύουμε τη γαστρονομία της, τον πολιτισμό της».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο τουρισμός στη Βόρεια Ελλάδα, που είναι κυρίως οδικός τουρισμός, έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια και πρέπει να κάνουμε συγκεκριμένες ενέργειες, ώστε να το ενισχύσουμε. Εχουμε προβλήματα, όπως με τους μεθοριακούς σταθμούς, που πρέπει να λύσουμε».

Στο κομμάτι της φορολογίας, επισήμανε ότι σε ένα διεθνές  τουριστικό ανταγωνιστικό περιβάλλον που παλεύει σε μια αγορά που είναι διεθνής, και η φορολογία θα πρέπει να βοηθάει την ανταγωνιστικότητα.

Εξωστρέφεια του κλάδου

Με πάνω από 50 ενώσεις ξενοδόχων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, καλωσορίζει αυτήν την ώρα τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, και όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος «είναι πολύ σημαντικό, και ο υπουργός με τη δική του ατζέντα, θα προχωρήσουμε μαζί, σε μια ουσιαστική κουβέντα. Ουσιαστικά έβαλε τη θεματολογία, με στόχο την εξωστρέφεια του κλάδου και τη διαχείριση των προβλημάτων για το καλό κοινό της χώρας».

τουρισμόςΠΟΞPhiloxenia