Ελλάδα|09.11.2019 10:22

Τουρισμός και Χρυσή Βίζα στο 2ο Forum του Ελληνο-Σερβικου Επιμελητηρίου

Ντέπη Χιωτοπούλου

Με στόχο την ανάδειξη νέων τουριστικών περιοχών σε Ελλάδα, Σερβία και Βοσνία αλλά και των υποδομών και της Χρυσής Βίζας πραγματοποιείται το 2ο Forum Τουρισμού και Real Estate που διοργανώνει το Ελληνο Σερβικό Επιμελητήριο Β. Ελλάδος, στο πλαίσιο της 3ης Philoxenia. 

«Στόχος μας είναι να προσεγγίσουμε περισσότερους Σερβους και Σέρβο-Βοσνιους, να αναδείξουμε δικές τους, αλλά και δικές μας περιοχές, και παράλληλα να ενισχύσουμε με την επίσκεψη τους τη Philoxenia» ανέφερε στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Ελληνο- Σερβικού Επιμελητηρίου Κώστας  Γεωργακος.

Χρυσή Βίζα 

Ο θεσμός της απόκτησης Χρυσής Βίζας, όπως είπε ο κ. Γεωργακος παραμένει άγνωστος στα Δυτικά Βαλκάνια, «Ο θεσμός ενώ έχει αξιοποιηθεί παρά πολύ στην Αθήνα σε ποσοστό 80%, είναι σχεδόν μηδαμινός στην υπόλοιπη Ελλάδα». Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Γεωργακος στη Θεσσαλονίκη έχουν δοθεί μόλις 128 Χρυσές Βίζες. 

Άνοιγμα νέων αγορών 

Η έλευση Σερβων τουριστών στην Ελλάδα κυμαίνεται περί  το 1 εκατ. ετησίως, ωστόσο όπως είπε ο πρόεδρος του Ελληνο Σερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδος «Θέλουμε να ενισχύσουμε την παρουσία μας, διότι έχουν ανοίξει νέες αγορές όπως Τουρκία, Αίγυπτος, Τυνησία, Αλβανία όπου λόγω τιμών είναι πολύ πιθανό να επιλέξουν αυτές τις χώρες».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι παράλληλα ανοίγονται νέες αγορές και για την Ελλάδα, από Βοσνία και Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας.

Επιχειρηματικές συναντήσεις 

Με το πέρας του 2ου Forum Τουρισμού και Real Estate, όπου τιμώμενη περιοχή είναι η Πρέβεζα, θα πραγματοποιηθούν B2B συναντήσεις μεταξύ τουριστικών επιχειρηματιών των τριών πλευρών. Τιμωμενες περιοχές είναι επίσης το Novi Sad της Σερβίας και η Banja Luka στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας.

χρυσή βίζατουρισμός