Κοζάνη: Πανελλήνια διάκριση για νηπιαγωγείο που εικονογράφησε ποντιακό παραμύθι
NewsroomΜε ένα ποντιακό παραδοσιακό παραμύθι «Ο Πεντικόν και το κορίτσ’ν ατ’» (Ο ποντικός και το κορίτσι του) κατέκτησε πανελλήνια διάκριση το νηπιαγωγείο Ξηρολίμνης κατά τη διάρκεια του 3ου Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού «Ποντιακός Ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον».
Τέσσερις μικροί μαθητές του νηπιαγωγείου Ξηρολίμνης με την καθοδήγηση της δασκάλας τους απέσπασαν το 2ο Πανελλήνιο Βραβείο στην κατηγορία του Project (Σχέδιο Εργασίας) με την εικονογράφηση που δημιούργησαν για το ποντιακό παραδοσιακό παραμύθι. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 400 σχολικές μονάδες από την Ελλάδα και την ομογένεια και συμμετείχαν πάνω από 25.000 μαθητές με 2.000 περίπου μαθητικές δημιουργίες.
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τη συνεργασία της έδρας Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘ, του Πανελλήνιου Σύνδεσμου Ποντίων Εκπ/κων και τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco. Υπεύθυνη της δράσης ήταν η νηπιαγωγός Καφαντατζίδου Τριαναταφυλλιά η οποία συμμετέχει με ζήλο και παροτρύνει και τους μικρούς μας μαθητές σε δράσεις και ενέργειες που έχουν σαν σκοπό να αναπτύξουν δεξιότητες, κρίση και όρεξη για μάθηση.
- Επίθεση στην Ουάσιγκτον: Τα κενά ασφαλείας που έβαλαν τον Τραμπ σε κίνδυνο - Φόβοι αύξηση της πολιτικής βίας
- Υποκλοπές: «Κουκούλωμα» και «συγκάλυψη» καταγγέλλουν νομικοί
- Μετακινήσεις γιατρών στα νησιά με «μπόνους» 2000 ευρώ μηνιαίως - Τι είπε ο Θεμιστοκλέους
- Ολομέτωπη επίθεση Μερτς στις ΗΠΑ: «Εξευτελίζονται από το Ιράν, δεν έχουν καμία στρατηγική»