Θεσσαλονίκη: Έρευνα για σορούς στο νεκροτομείο Διαβατών
Βασίλης ΠαπαναστασούληςΈρευνα για σορούς που βρίσκονται εκτός ψυγείων στον νεκροτομείο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας στα Διαβατά Θεσσαλονίκης λόγω έλλειψης χώρου. Σε εξέλιξη βρίσκεται προκαταρκτική εξέταση με παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μετά από καταγγελία ιατροδικαστή ο οποίος εργάζεται στη συγκεκριμένη υπηρεσία.
“Δεχόμαστε σορούς οι οποίες βρίσκονται σε προχωρημένη σήψη για μεγάλα χρονικά διαστήματα που δεν χωρούν εδώ. Πρόκειται για νεκρούς αγνώστων στοιχείων τους οποίους είτε δεν μπορούν να εντοπίσουν οι συγγενείς τους είτε δεν θέλουν να παραλάβουν τις σορούς τους λόγω οικονομικής κρίσης. Ωστόσο, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα για τη δημόσια υγεία γιατί έχουν ληφθεί συγκεκριμένα μέτρα”, δήλωσε στο ethnos.gr η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Θεσσαλονίκης Ελένη Ζαγγελίδου.
Τα ψυγεία στο νεκροτομείο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας στα Διαβατά Θεσσαλονίκης υποδέχονται σορούς οι οποίες βρίσκονται σε σήψη προκειμένου να προχωρήσει η ταρίχευσή τους.
Τα συγκεκριμένα ψυγεία χωρούν μόλις τέσσερα πτώματα και αρκετές φορές δέχονται διπλάσιο αριθμό. Για τον λόγο αυτό οι ιατροδικαστές ανοίγουν πολλές φορές την ψύξη στον χώρο.
- Δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: Καρέ-καρέ οι κινήσεις του δράστη - Τα 3 στοιχεία που αναζητούν οι Αρχές
- «Σάκοι του μποξ» οι εργαζόμενοι που «πληρώνουν» τις βλάβες σε συρμούς του μετρό - Επίθεση σε ηλεκτροδηγό
- Απάτη-μαμούθ σε βάρος εφοπλίστριας: Της άρπαξαν κοσμήματα εκατομμυρίων και μετάλλια από τον βασιλιά Κάρολο
- «Νομίζω ότι τον σκότωσα»: Συνταξιούχος κατέγραψε κατά λάθος τη δολοφονία γείτονά του - Καταδικάστηκε σε ισόβια