Ελλάδα|15.11.2019 16:49

«'Οχι» από το υπουργείο στον δήμο Aγίων Αναργύρων για το αμαξοστάσιο του ΟΣΕ

Μαρία Λιλιοπούλου

Αρνητική είναι η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών στην απόδοση του παλαιού αμαξοστασίου του ΟΣΕ στο δήμο Αναργύρων και τους δημότες του δεδομένου ότι θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από τον ΟΣΕ ή τη ΓΑΙΑΟΣΕ, όπως προκύπτει από την απάντηση του υφυπουργού Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη.

«Δεν μπορεί να γίνει αυτήν τη στιγμή άμεσα μια δωρεάν παραχώρηση» σημείωσε ο κ. Κεφαλογιάννης στη δευτερολογία του προσθέτοντας ωστόσο ότι τόσο το υπουργείο όσο και οι αρμόδιοι φορείς, δηλαδή ο ΟΣΕ, η ΓΑΙΑΟΣΕ, είναι διατεθειμένοι σε κάθε περίπτωση να συζητήσουν και με την κοινωνία μια αμοιβαία επωφελή λύση. «Στο πλαίσιο αυτό θα μπορούσε και ο δήμος, για παράδειγμα, να υποβάλει και ένα αίτημα προς τη ΓΑΙΑΟΣΕ ως προς την ενδεχόμενη αξιοποίηση της περιοχής και του συγκεκριμένου σταθμού για παράδειγμα μέσω μισθώσεως. Όμως, αν η ΓΑΙΑΟΣΕ αποφασίσει την αξιοποίηση της περιουσίας, θα μπορούσε και ο δήμος να είναι ένας από τους οποίους που θα μπορούσε να συμμετέχει σ’ αυτόν τον διαγωνισμό» υπογράμμισε.

Απευθυνόμενος στον ερωτώντα βουλευτή, ο κ. Κεφαλογιάννης υπογράμμισε ότι το αμαξοστάσιο δεν είναι εγκαταλελειμένο και πρότεινε τη σύγκληση σύσκεψης μέσα από πρόσκληση από τον συγκεκριμένο δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού με τη συμμετοχή και του κ. Αρσενη προκειμένου να συζητηρθούν όλες οι λύσεις για το συγκεκριμένο σταθμό

Ο υφυπουργός Μεταφορών μάλιστα υπενθύμισε ότι ο ΟΣΕ και η ΓΑΙΑΟΣΕ, όλα αυτά τα χρόνια έχουν συνεισφέρει πολλά και σημαντικό έργο συγκεκριμένα στην πόλη των Αγίων Αναργύρων, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Στην ουσία όλες αυτές οι περιοχές του δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού- τόνισε - έχουν συνδεθεί με τον Προαστιακό και με αυτόν τον τρόπο, στην ουσία, βρίσκονται πλέον μια ανάσα από το κέντρο σημειώνοντας ότι η περιοχή ξευπηρετείται από τρεις σταθμούς εάν συνυπολογίσει κανείς τους σταθμούς των Κάτω Αχαρνών και Πύργου Βασιλίσσης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης υπενθύμισε ακόμα ότι τα έργα τα οποία έχει κάνει ο ΟΣΕ στο σιδηροδρομικό δίκτυο τα προηγούμενα χρόνια συνοδεύθηκαν από πολύ σημαντικά έργα ανάπλασης και πρασίνου που έχουν γίνει στην έκταση άνωθεν αυτού του σταθμού (παιδικές χαρές, γήπεδα ποδοσφαίρου, τένις και μπάσκετ, ποδηλατοδρόμους, πεζόδρομους και γενικότερα επιφάνειες πρασίνου και δενδροφυτεύεων σε μήκος 1.870 μέτρων.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην υπογειοποίηση των Σεπολίων που αφορά την κατασκευή τετραπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου από την έξοδο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών μέχρι και τις Τρεις Γέφυρες και το θετικό αντίκτυπο του έργου στην ευρύτερη περιοχή.

ΟΣΕαμαξοστάσιοΓΑΙΑΟΣΕυπουργείο Μεταφορώνδημος Αγίων Αναργύρων