Ελλάδα|16.11.2019 13:07

Πολυτεχνείο: Όσα έγιναν σήμερα - Το στεφάνι του Κουτσούμπα και η ένταση (pics-vid)

Newsroom

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις σήμερα Σάββατο στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όπου από χθες Παρασκευή, πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών, έσπευσε να αποτίσει φόρο τιμής σε όσους εξεγέρθηκαν ενάντια στη Χούντα, τον Νοέμβριο του 1973. 

Το ιστορικό κτίριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Πατησίων θα είναι ανοικτό από τις 9:30 έως τις 21:00 σήμερα, ενώ την Κυριακή οι πύλες του ιδρύματος θα παραμείνουν ανοιχτές έως τη μία το μεσημέρι.

Η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 16:00 το απόγευμα της Κυριακής.

Το σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» βρίσκεται στα χαρτιά που άφησαν τα παιδιά, στα πανό των φοιτητικών παρατάξεων έξω από την είσοδο αλλά και στα μεγάφωνα απ' όπου ακούγονται τραγούδια και μεταδίδονται ανακοινώσεις σχετικές με την επέτειο.

Σήμερα Σάββατο, κατέθεσαν στεφάνι αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο Γ. Γ. της Κ. Ε. του Κ. Κ. Ε., Δημήτρης Κουτσούμπας.

Tην Παρασκευή κατέθεσαν στεφάνια αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, η ΓΣΕΕ, το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, πλήθος σχολείων από την Αθήνα, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών, Σύλλογος Συνταξιούχων ΕΛΤΑ κ. α. 

Copyright: Εurokinissi
Copyright: Εurokinissi
Copyright: Εurokinissi
Copyright: Εurokinissi
Copyright: Εurokinissi
Copyright: Εurokinissi
Copyright: Εurokinissi

Copyright: Εurokinissi
Copyright: Εurokinissi

Ένταση στο ΑΠΘ με το στεφάνι του ΣΥΡΙΖΑ

Ένταση επικράτησε νωρίς το Σάββατο το πρωί στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  Φοιτητές  είχαν αποκλείσει την είσοδο της Σχολής, και δεν επέτρεψαν σε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ να περάσει και να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής.

Οι τόνοι ανέβηκαν και σύμφωνα με το thestival, υπήρξαν σπρωξίματα και αντεγκλήσεις μεταξύ των ατόμων.

Όταν τελικά τα μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατάφεραν να καταθέσουν το στεφάνι, οι φοιτητές το πήραν και το κατέστρεψαν.

εορτασμοίεπέτειος Πολυτεχνείουεξέγερση ΠολυτεχνείουΠολυτεχνείο