Ελλάδα|19.11.2019 11:33

ΑΣΟΕΕ: Ανακατάληψη του υπογείου από αγνώστους - Τι υποστηρίζει το ΟΠΑ

Newsroom

Χθες, Δευτέρα και ύστερα από το πενθήμερο κλείσιμο που είχε αποφασίσει η Σύγκλητος, οι ομάδες των αναρχικών ξαναμπήκαν με το που άνοιξε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο κι ανακατέλαβαν την αίθουσα του υπογείου.

Όπως μετέδωσε το Οpen TV, δύο άγνωστοι που κρατούσαν δύο σακούλες κατέβηκαν στο υπόγειο γύρω στις 12:00, έσπασαν το λουκέτο που είχε τοποθετηθεί μετά την αστυνομική επιχείρηση και την εκκαθάριση του χώρου και πλέον βρίσκονται από χθες μέσα. Κρέμασαν, μεταξύ άλλων και ένα πανό, που αναφερόταν στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Ωστόσο, το ΟΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι δεν τελεί υπό κατάληψη το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, όμως δεν γίνεται καμία αναφορά για την επίμαχη αίθουσα του του υπογείου. «Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών τελεί υπό κατάληψη, σας γνωρίζουμε ότι το Πανεπιστήμιο λειτουργεί κανονικά», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σχετικό δημοσίευμα των «Νέων», αναφέρει εξάλλου ότι ομάδες αναρχικών, επέστρεψαν στην ΑΣΟΕΕ το απόγευμα της Δευτέρας (19.11.2019), ημέρα που το Πανεπιστήμιο άνοιξε ξανά μετά την απόφαση της Συγκλήτου να κλείσει έως την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου. Οι αναρχικοί σύμφωνα με «Τα Νέα», έσπασαν την κλειδαριά που είχε τοποθετηθεί και μπήκαν ξανά στο υπόγειο της ΑΣΟΕΕ, ενώ έγραψαν και συνθήματα στους τοίχους. «Το στέκι είναι δικό μας» ήταν ένα απ’ αυτά.

κατάληψηκατάργηση ασύλουπανεπιστημιακό άσυλοΑΣΟΕΕ