Ελλάδα|27.11.2019 13:01

Τραγικές ελλείψεις κι ανισονομία καταγγέλλουν οι μαθητές του λυκείου της Στουτγκάρδης

Newsroom

Ίσες ευκαιρίες, ίση αντιμετώπιση, ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους μαθητές που θα διαγωνιστούν στις πανελλήνιες εξετάσεις ζητούν οι μαθητές του Ελληνικού Λυκείου Στουτγκάρδης. Το 15μελες συμβούλιο, που είναι το μοναδικό στην ευρύτερη περιοχή της Βάδης - Βυρτεμβέργης καταγγέλλουν τις ελλείψεις προσωπικού σε ό,τι αφορά στο εκπαιδευτικό προσωπικό και ζητά άμεση αποκατάσταση του προβλήματος.

Με επιστολή στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ζητούν να πάψουν να υπάρχουν κενά στις ώρες διδασκαλίας και παραθέτουν λίστα με τις χαμένες ώρες, αλλά και την έλλειψη καθηγητών σε μαθήματα πανελλαδικών.

Αναλυτικά η επιστολή των μαθητών:

«Αξιότιμη κυρία υπουργέ, Εμείς το Δεκαπενταμελές Συμβούλιο του Ελληνικού Λυκείου Στουτγκάρδης, εκπροσωπώντας όλους τους μαθητές του σχολείου μας , θέλουμε με την παρούσα επιστολή να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας και την αγανάκτησή μας για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο μας.

Μπορείτε άλλωστε να το διαπιστώσετε με μια επίσκεψή σας. Έχουν περάσει ήδη δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα κενά στο σχολείο μας συνεχίζουν να υπάρχουν.

Όπως γνωρίζετε λείπουν καθηγητές σε μαθήματα που θα εξεταστούμε στις πανελλαδικές εξετάσεις (Βιολογία, Χημεία, Μαθηματικά). Η διδασκαλία αυτών των μαθημάτων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προετοιμασία και επιτυχία μας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αντιθέτως όμως καθημερινά χάνουμε πολλές διδακτικές ώρες και αυτό είναι άδικο για το σχολείο μας . Θέλουμε να έχουμε ίσες ευκαιρίες στη μάθηση και την εκπαίδευση όπως ορίζει το Σύνταγμα. Αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας.

Ζητούμε να προβείτε χωρίς άλλη καθυστέρηση στην τοποθέτηση καθηγητών, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της κατάστασης, έτσι ώστε το σχολείο να λειτουργεί και όχι να υπολειτουργεί.

Διαφορετικά είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε δραστικές κινητοποιήσεις. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Οι ελλείψεις των καθηγητών

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις καθηγητών στο σχολείο μας το Ελληνικό Λύκειο Στουτγκάρδης, το οποίο είναι και το μοναδικό Λύκειο σε όλο το κρατίδιο της Βάδης – Βυρτεμβέργης.

Οι ελλείψεις αυτές ήταν γνωστές στο Υπουργείο Παιδείας ήδη από τον Ιούλιο . Παρόλα αυτά όμως , τα κενά δεν έχουν καλυφθεί μέχρι και σήμερα. Μετά από πολλές ενέργειες του 15μελούς, των καθηγητών μας και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων η κατάσταση παραμένει η ίδια.

Καθημερινά χάνουμε πολλές διδακτικές ώρες οι οποίες δεν θα μπορέσουν να αναπληρωθούν όμως οι επιστολές μας μένουν αναπάντητες και στα αζήτητα.

Πώς θα μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις; Με ποια κριτήρια θα αξιολογηθούμε εμείς που δεν διδασκόμαστε τα μαθήματα της κατεύθυνσης;

Ελλείψεις:

• συνολικά 20 ώρες στον εκπαιδευτικό κλάδο ΠΕ03 (μαθηματικός)

• Και 22 ώρες στον εκπαιδευτικό κλάδο ΠΕ04 (φυσικός/ χημικός / βιολόγος)

Πιο αναλυτικά κάθε εβδομάδα χάνονται:

• 7 ώρες Χημείας ομάδας προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και ομάδας προσανατολισμού Υγείας της Γ’ τάξης

• 1 ώρα Βιολογίας ομάδας προσανατολισμού Σπουδών Υγείας της Γ’ τάξης

• 2 ώρες Βιολογίας της Α’ τάξης

• 6 ώρες Βιολογίας της Β’ τάξης

• 3 ώρες Φυσικής της Β’ τάξης

• 3 ώρες Χημείας της Β’ τάξης

• 6 ώρες Γεωμετρίας της Β’ τάξης

• 4 ώρες Μαθηματικά ομάδας προσανατολισμού Θετικών Σπουδών της Β’ τάξης

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

Α. Στον καθηγητή των μαθηματικών έχει ανατεθεί 1 ώρα μαθηματικά επιπλέον από το υποχρεωτικό του ωράριο

Β. Οι 2 ώρες Γεωμετρίας της Α’ τάξης έχουν ανατεθεί σε καθηγητή εκτός ειδικότητας

Γ. Οι 7 ώρες των Μαθηματικών των ομάδων προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Οικονομικών Σπουδών γίνονται ως συνδιδασκαλία

Άμεσες Λύσεις

•Καινούργια συμπληρωματική προκήρυξη

•Χαλάρωση των κριτηρίων για τις αποσπάσεις στο εξωτερικό».

πανελλήνιεςΣτουτγκάρδηΛύκειομαθητέςαπόδημοι