Ελλάδα|30.11.2018 11:50

Διάρρηξη στο σπίτι του προέδρου του ΟΑΣΘ - Έκλεψαν το laptop

Τίμος Φακαλής

Στόχος διαρρηκτών έγινε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) Στέλιος Παππάς βραδινές ώρες της Πέμπτης (29/11). Άγνωστοι μπήκαν  στο σπίτι του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και αφαίρεσαν τον προσωπικό του υπολογιστή. Σύμφωνα με τον ίδιο ο ηλεκτρονικός υπολογιστής περιείχε έγγραφα και οικονομικά στοιχεία που προέκυψαν από την διαδικασία εκκαθάρισης του οργανισμού.

Μιλώντας ο κ. Παππάς για το περιστατικό τόνισε ότι ο δράστης ή οι δράστες που μπήκαν στο σπίτι του παραβίασαν την πόρτα με κάποιου είδους “αντικλείδι” και το μοναδικό αντικείμενο που αφαίρεσαν ήταν ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής που χρησιμοποιούσε παρά το γεγονός ότι θα μπορούσαν να κλαπούν και άλλα αντικείμενα που υπήρχαν στο χώρο. 

Το περιστατικό κλοπής σημειώθηκε μόλις τρεις μέρες μετά την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου από τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη.  «για τη ζημία που υπέστη τόσο το Δημόσιο, όσο όμως και ο κρατικός πλέον Ο.Α.Σ.Θ. από πράξεις και παραλείψεις όσων συμμετείχαν στη διοίκηση και στην οικονομική διαχείριση του Οργανισμού». 

«Δεν θα σας αφήσουμε να πλήξετε, δεν έχει τελειώσει η εκκαθάριση, προφανέστατα θα υπάρχουν και άλλα στοιχεία», δήλωσε την Πέμπτη (20/11) ο πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, Στέλιος Παππάς, σχολιάζοντας την μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπεύθυνου που κατέθεσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης

Για την υπόθεση ήδη ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές και διενεργείται προανάκριση από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης. 

ΘεσσαλονίκηκλοπήΠαππάςΟΑΣΘ