Ελλάδα|03.12.2019 20:06

Τραγωδία στο Ίλιον - Σχηματίστηκε δικογραφία για τους γονείς (vid)

Newsroom

Το ιατροδικαστικό πόρισμα επιβεβαιώνει ότι ο θάνατος του παιδιού ηλικίας 2,5 ετών στο Ίλιον επήλθε πράγματι από ασφυξία. Ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία εξ'αμελείας και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στον αποθηκευτικό χώρο του κρεβατιού των γονιών του, στο Ίλιον, τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ο ιατροδικαστής Νϊκος Καλογριάς, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Οpen TV, σχολίασε ότι «η αιτία θανάτου είναι ευρήματα μακροσκοπικά ασφυκτικού θανάτου, δηλαδή το παιδί πέθανε από ασφυξία».

Για την τραγική αυτή υπόθεση στο Ίλιον σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία. Όσον αφορά την καταγγελία που είχε γίνει τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Χαμόγελο του Παιδιού περί παραμέλησης των ανήλικων παιδιών από τους γονείς τους, από τον έλεγχο της Πρόνοιας δεν προέκυψε κάτι σχετικό.

Χιλιάδες καταγγελίες δέχεται κάθε χρόνο η γραμμή SOS του Χαμόγελου του Παιδιού

Χιλιάδες καταγγελίες δέχεται κάθε χρόνο η γραμμή SOS του Χαμόγελου του Παιδιού για παραμέληση και για κακοποίηση. Οι σοβαρότερες περιπτώσεις πράγματι φτάνουν στο γραφείο του εισαγγελέα, δυστυχώς όμως, υπάρχουν και αναφορές που δεν εξετάζονται με τη δέουσα προσοχή, ενίοτε και με τραγικές συνέπειες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, ενημερώνονται οι εισαγγελικές αρχές αλλά πολλές φορές η κατάληξη είναι τραγική. Το 2018 η γραμμή SOS δέχθηκε καταγγελίες για παραμέληση και εγκατάλειψη 738 παιδιών, ενώ το 2019 ο αριθμός των καταγγελιών αγγίζει τις 677 μέχρι και τον Οκτώβριο. 

Οι γονείς που παραμελούν τα παιδιά τους δεν είναι άτομα με οικονομικά προβλήματα όπως πιστεύουν οι περισσότεροι, αλλά μπορεί να είναι και άτομα με υψηλό κοινωνικό και οικονομικό στάτους.

Δείτε αναλυτικά στο ρεπορτάζ του OPEN TV:

Χαμόγελο του ΠαιδιούασφυξίαΊλιονγονείς