Ελλάδα|05.12.2019 09:39

Λαϊκό Νοσοκομείο: Χαρίζει ζωή σε αλλοδαπό καρκινοπαθή που δεν είχε ΑΜΚΑ

Newsroom

Σε μια κίνηση ανθρωπιάς προχώρησε η διοίκηση του Λαϊκού Νοσοκομείου, αποδεικνύοντας ότι ο γιατρός είναι πρωτίστως λειτουργός. Ένας 22χρονος αλλοδαπός, εισήχθη με πόνους στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ότι είχε χτυπηθεί από καρκίνο.

Λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων, ο 22χρονος Πακιστανός δεν μπορούσε να εκδώσει ΑΜΚΑ, ενώ διαθέτει ΑΦΜ κι έτσι δεν μπορούσε να κάνει αξονικές τομογραφίες και να ξεκινήσει χημειοθεραπείες. Όλα ξεκίνησαν στις 25 Νοεμβρίου όταν ο 22χρονος επισκέφτηκε το Λαϊκό Νοσοκομείο με αφόρητους πόνους και εισήχθη άμεσα στο χειρουργείο.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών το ιατρικό σημείωμα επεσήμανε ότι πάσχει από μεταστατικό καρκίνο όρχεως νόσο επιθετική, καλπάζουσα και σαφέστατα απειλητική για τη ζωή, που χρήζει «άμεσης έναρξης χημειοθεραπειών» και «επείγουσας σταδιοποίησης με αξονική τομογραφία θώρακος».

Έκτοτε ο 22χρονος γυρνούσε από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και του ζητούσαν ΑΜΚΑ που δεν μπορούσε να βγάλει λόγω νομικού κενού, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενώ είχε ΑΦΜ από τις 22 Ιουλίου. 

Η διοίκηση του Λαϊκού ζήτησε να ενημερωθεί για την ιατρική κατάσταση του 22χρονου και έδωσε το «πράσινο φως» για να προχωρήσουν οι εξετάσεις και η αγωγή χωρίς να επιβαρυνθεί ο ίδιος. 

μετανάστηςκαρκίνοςΛαϊκό Νοσοκομείο